 |
برگزاری گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان
|
گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید.
در راستای تحقق شعار " حمایت از تولید و کالای ایرانی" گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ به منظور تجلیل از تلاشگرانی که در این عرصه تولیداتی ایمن و سالم داشتند با حضور مقامات کشوری و استانی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
دکتر عباس اخگری؛ معاون غذا و دارو دانشگاه در خصوص اهداف برگزاری این گردهمایی گفت: گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ در راستای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تامین و مصرف صحیح فرآورده های سلامت محور و سیاست های نظام سلامت دولت تدبیر و امید، مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، برنامه های فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا با تاکید بر شعار "تغییر اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت" با حضور مقامات کشوری و استانی، جمعی از تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، بیرجند، سبزوار و ... برگزار گردید
در این گردهمایی؛ دکتر محمدرضا دارابی،رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ سلامت غذایی را امری ملی و جهانی عنوان و اظهار داشت: نقش غذا در حوزه سلامت، رشد و نمو همه انسانها و موجودات بر کسی پوشیده نیست و در این دولت نگاه ویژه ای به سلامت، طرح تحول نظام سلامت در راستای رفاه اجتماعی و کاهش هزینه های مردمی، تحول نظام آموزشی، ایجاد معاونت اجتماعی و ... شده است.
وی ضمن اشاره به دغدغه های وزارت بهداشت در خصوص بیماری های واگیر در گذشته،کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر را امروزه اولویت وزارت بهداشت و درمان اعلام و بر لزوم خود مراقبتی، خود کنترلی، نحوه استفاده صحیح از مواد غذایی و پرهیز از اسراف مواد غذایی آحاد جامعه تاکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در خصوص وضعیت صنعت غذا بیان داشت: در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه، صنعت غذا به عنوان اولویت اول در تدوین بودجه ها و محور اساسی توسعه قرار دارد اما در حال حاضر صنایع غذایی در رده بندی بودجه کشور در بخش های صنایع غذایی، امنیت غذایی، مسائل علمی و پژوهشی و ... در قعر توجه برنامه ریزان قرار دارد.
شافعی تصریح کرد: بررسی مانده تسهیلات شبکه بانکی در بخش کشاورزی و صنایع غذایی حکایت از این دارد که سهم تخصیص یافته در این زمینه طی سال های 85 تا 96 نه تنها افزایش نیافته بلکه سیر نزولی نیزطی کرده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه استان خراسان رضوی قطب صنایع غذایی شرق کشور به شمار می رود، افزود: این استان در تولید موادغذایی، آرایشی و بهداشتی جایگاه ویژه ای داشته به نحویکه در تولید برخی محصولات بیشترین سهم را در سطح کشور به خود اختصاص و بالغ بر 900 واحد تولیدی تحت نظارت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاوه بر تامین نیازهای استان به توزیع محصولات در سراسر کشور اقدام و به سایر کشورها نیز صادرات قابل توجهی دارند.
وی با تاکید بر کنترل و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر ناشی از تغذیه نامناسب، خود مراقبتی و اصلاح الگوی تغذیهای به منظور حفظ و ارتقای سلامت جامعه را ضروری دانست و بیان داشت: در زنجیره تولید و مصرف غذای سالم از مزرعه تا سفره علاوه بر ایمنی غذا باید بر نحوه و میزان مصرف هم توجه ویژه داشت و در این راستا درج نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی فرآورده های غذایی به منظور افزایش آگاهی ها و سطح سواد سلامت مردم شریف بسیار کمک کننده و تاثیرگذار است.
دکتر اخگری ادامه داد: در گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ از 22 واحد منتخب این عرصه که شاخص های کیفیت را رعایت کردند، 4 واحد ارتقاء یافته، 14 مسئول فنی منتخب و همچنین واحدهای عضو باشگاه تولیدکنندگان منتخب استان با اهداء لوح، تندیس و جوایزی تقدیر بعمل آمد.
معاون غذا و دارو دانشگاه در پایان افزود: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا در پناه الطاف بیکران ایزد منان در شهر بهشت به برکت وجود حضرت ثامنالحجج (ع) شاهد گسترش و پیشرفت تولید، ارتقاء همهجانبه ایمنی؛ سلامت و کیفیت فرآوردههای سلامت محور باشیم.
روابط عمومي معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکي مشهد

|