معاونت غذا و دارو

  به مناسبت گرامیداشت 24 مهر روز جهانی غذا دکتر میترا رضایی، مدیر نظارت بر اومور فراورده های غذایی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مصاحبه اختصاصی با وبدا در زمینه اطلاع رسانی و ارتقاء فرهنگ مصرف صحیح مواد غذایی با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب مواد غذایی صحبت نمودند..

ایشان بیان داشتند که در طرح درج نشانگرهای رنگی تغذیه ای که توسط سازمان غذا و دارو برای کلیه محصولات خوردنی و آشامیدنی به اجرا درآمده است، اطلاعات تغذیه ای در خصوص مقدار انرژی، چربی،قند،نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر ماده غذایی هم به صورت کمی با عدد ورقم و هم به صورت کیفی با رنگ های سبز به معنی مقدار مناسب،زرد به معنی مقدار متوسط و قرمز به معنی مقدار زیاد بیان شده است..

از طریق نشانگرهای رنگی تغذیه ای مصرف کنندگان میزان قند ، نمک ،چربی و اسیدهای چرب ترانس فراورده غذایی را به سادگی درک می نمایند و به این ترتیب رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می نمایند.

 خانم دکتر میترا رضایی مهمترین چالش پیش روی سلامت جامعه در حوزه غذا و تغذیه کمبود ریز مغذی ها و تغذیه ناسالم در اقشار مختلف جامعه دانست و بیان کرد که بر اساس  آخرین پیمایش کشوری که در سال ۹۰ انجام شده، تغذیه ناسالم مهمترین عامل پس از مصرف دخانیات عامل مرگ های زودرس بین ۳۰ تا ۷۰ سالگی شناخته شده است.

ایشان همچنین در رابطه با باور غلط مردم در مورد افزودن وایتکس در شیر اظهار داشت :  بایستی به اطلاع  مردم رسانده شود که کمترین میزان ممکن وایتکس در شیر موجب تغییر رنگ شدید در آن می شود و از لحاظ بو نیز کاملا قابل تشخیص است .

 همچنین در مورد تعریف  مواد نگهدارنده ( Preservatives) باید به عرض رسانده شود که این مواد ‌از ترکیبات شیمیایی هستند که برای جلوگیری از فساد، تجزیه، انجام واکنش‌های شیمیایی ناخوشایند و همچنین برای جلوگیری از کاهش کیفیت و ارزش غذایی به مواد غذایی، داروها، رنگ‌ها، لوازم آرایشی، نمونه‌های بیولوژیک، چوب و بسیاری از محصولات دیگر افزوده می‌شوند و میزان آن بر اساس استاندارد های غذایی ملی تعیین و به صورت مداوم توسط کارشناسان غذا و دارو پایش می شود.

 ایشان در انتها خاطر نشان کرد تعداد بازدیدهای کارشناسان این مدیریت در حوزه مشهد وشبکه ها از کارخانجات و واحدهای غذایی، خوراکی، آشامیدنی مجموعا:  3510 بازدید بوده است که 2178 بازدید فقط به شهر مشهد اختصاص دارد.

 همچنین به تعداد 1035 گواهی بهداشت سال در سال 1401 توسط این مدیریت در واحد صدور پروانه ها صادر شده است. و به تعداد 571 گواهی بهداشت در شش ماهه نخست 1402.