معاونت غذا و دارو

برگزاری گردهمایی بزرگ تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان

گردهمایی بزرگ تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار گردید.

در راستای تحقق شعار سال جاری مبنی بر " رونق تولید" و حمایت از تولیدات ملی؛ گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ به منظور تجلیل از تلاشگرانی که در این عرصه تولیداتی ایمن و سالم داشتند با حضور مقامات کشوری و استانی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

دکتر جبرائیل موفق؛ سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه در حاشیه این گردهمایی با اشاره به پیوند عمیق کیفیت زندگی با چگونگی تغذیه اظهار داشت: درج نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات، بیانگر اهتمام صنعت و تولیدکننده به ارتقای سلامت عمومی جامعه و احترام به حق مصرف کننده در اطلاع از ویژگی های تغذیه ای ماده غذایی می باشد.

دکتر محمد حسین عزیزی؛ مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به عمل غیر اخلاقی دشمنان در آلوده سازی کیک ها افزود: طبق بررسی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی حتی یک مورد آلوده سازی کیک‌ها در کارخانجات، مراکز پخش رسمی و فروشگاه‌های بزرگ کشور نبوده و تمام موارد مربوط به خوداظهاری‌ها و بسته‌های خارج از موارد یاد شده بود که در این ارتباط پرونده‌هایی در دستگاه‌های قضایی در دست بررسی است و این عمل غیر اخلاقی با هدف ضربه زدن به تولیدات مواد غذایی در داخل و بد نام کردن صادرات ایران انجام که به دلیل اعتمادی مردم به دستگاه‌های نظارتی به اهداف شوم خود نرسید.

وی گفت سازمان غذا و دارو با اتخاذ شیوه‌های نوین در راستای تسهیل امور مراجعه کنندگان گام‌های موثری برداشته و ۹۰ درصد صدور و تمدید پروانه، گواهی بهداشت صادراتی و وارداتی به استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار و کمتر از ۱۰ درصد کارها در مرکز انجام می‌شود.

علی رسولیان؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان داشت: این استان با تولید سالانه ۷،۷ میلیون تن محصولات کشاورزی دارای ۷۶۳ واحد صنایع غذایی با بیش از ۴۱ هزار اشتغال می‌باشد که شامل ۱۱ درصد واحدهای صنایع غذایی کشور است.

علی رسولیان افزود: ۴۰ درصد صادرات استان شامل مواد غذایی است که نقش این مواد در زائرپذیری بی‌بدیل است و باعث ماندگاری بیشتر سالانه ۳۲ میلیون زائر و مسافر می‌شود.  

وی تکیه بر ظرفیت های داخلی و تقویت واحدهای تولیدی را تنها راه ایجاد اشتغال و بهبود معیشت مردم عنوان و تصریح کرد: صنایع غذایی مطرح استان بایستی برای افزایش توان رقابتی به دنبال برند سازی باشند و به منظور افزایش سرمایه گذاری و کارآفرینی باید فرآیندهای موجود از جمله بوروکراسی اداری را اصلاح کنیم.

معاون استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به اجراء طرح مثلث اقتصادی ادامه داد: با اجراء این طرح در صدد حذف موازی‌کاری در راستای تسهیل امور اشتغال هستیم و تاکنون ۱۴۸ معین اقتصادی بخش خصوصی در این زمینه همکاری داشته‌اند که نتایج بسیار مثبتی به همراه داشته است.

حسینی؛ رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی بیان کرد: صنعت غذا در جامعه در دو امنیت بسیار مهم نقش دارد، یکی امنیت سلامت و دیگری امنیت اجتماعی و هر مشکلی در رابطه با صنایع غذایی و کمبود برخی مواد غذایی باعث ایجاد مشکلات زیادی در جامعه می‌شود.

وی افزود: شرکت‌های خصوصی نقش بسزایی در تولید ناخالص استان داشته بدین صورت که این بخش ۹۵ درصد صنعت را در استان خراسان رضوی شامل شده که در چنین استانی طبعا توجه خاصی به آن نیاز است.

حسینی در خصوص حساسیت‌ مردم نسبت به دستگاه‌های نظارتی خاطر نشان کرد: مردم در برابر دستگاه‌های نظارتی حساسیت خاصی دارند به نوعی که با شنیدن اسم دستگاه‌های نظارتی برداشت گیر دادن وجود دارد و کمتر به جنبه امنیتی دستگاه‌های نظارتی توجه می‌کنند.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده؛ مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه نیز گفت: هم اکنون در این استان ۱۵۰۰ واحد تولیدی با بیش از هشت هزار محصول مختلف تحت پایش مستمر قرار دارد که در گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی،آرایشی و بهداشتی خراسان بزرگ از 28 واحد منتخب این عرصه که شاخص های کیفیت را رعایت کردند، 10 مسئول فنی منتخب و همچنین واحدهای عضو باشگاه تولیدکنندگان منتخب استان با اهداء لوح، تندیس و جوایزی تقدیر بعمل آمد.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد