معاونت غذا و دارو


اجرا طرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی به همت معاونت غذاودارو

 

طرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات پر مصرف کشاورزی به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه در حال اجرا است.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه ضمن اشاره به طرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی گفت: در راستای کنترل میزان باقیمانده سموم دفع آفات نباتی، کنترل میزان مصرف کودهای شیمیایی در مزارع بر اساس ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه، سومین دوره سالانه طرح بررسی میزان باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات پر مصرف کشاوری در خراسان رضوی از ابتدای آبان ماه سال جاری آغاز و تا آبان ماه سال آینده ادامه خواهد یافت.  

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: سال93؛ هفت محصول،سال94؛ پانزده محصول، سال95؛ نوزده محصول و امسال؛ نوزده محصول پر مصرف کشاوری از جمله: سیب درختی،خیار،گوجه فرنگی،کاهو،سیب زمینی،برنج،پیاز،انگور،نارنگی،پرتقال،خربزه و ... به صورت مستقیم از میادین تره بار جمع آوری، میزان سموم موجود در این محصولات بررسی و امید است جهت محصول پر مصرف بیشتری این روند ادامه یابد.

وی همچنین کاهش سهم فراورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق در سطح عرضه را نیز از دیگر برنامه  های معاونت غذاودارو عنوان کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شد، سالانه 10 درصد از میزان محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق کاهش و در پایان برنامه پنجم توسعه به کاهش 50 درصدی در این راستا دست یابیم.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه با اشاره به اجرای طرح درج نشانگرهای رنگی و اطلاعات تغذیه ای بر روی محصولات غذایی اظهار داشت: در حال حاضر، 89 درصد از مواد غذایی تولیدی در استان، دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای هستند که امید است به این روند سرعت بیشتری داده شود.

وی در پایان،با اشاره به اینکه تعداد بیست فرآورده غذایی،آشامیدنی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای نشان ایمنی و سلامت هستند،خاطر نشان کرد: استان خراسان یکی از دانشگاه های پیشگام در زمینه دریافت نشان ایمنی و سلامت در میان دانشگاه های کشور بوده و به منظور دستیابی به درج نشان ایمنی و سلامت بر روی تمام محصولات باید تلاش بیشتری صورت پذیرد.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد