 |
قابل شناسایی بودن منشا ژلاتین ها در کشور
|
منشا تمام ژلاتین ها در کشور قابل شناسایی است.
در راستای نظارت بر سلامت و حلیت محصولات، منشا تمام ژلاتین ها در کشور در مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذاودارو و با همکاری دانشگاه ها قابل شناسایی است.
دکتر بهروز جنت،مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو در همایش آشنایی با مبانی حلیت و طهارت در فرآورده های خوراکی،آرایشی و بهداشتی که به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد با بیان این که خراسان بزرگ یکی از قطبهای اصلی تولید مواد غذایی در کشور می باشد،گفت: در گذشته انسانی را سالم میدانستیم که به بدن او کالری برسد، با گذشت زمان به این نتیجه رسیدیم که باید مواد پروتئینی و قندی نیز به بدن او برسد و با پیشرفتهایی که حاصل شد متوجه شدیم باید ویتامینها و املاح نیز به بدن انسان برسد تا در سلامت باشد. بعد به این نتیجه رسیدیم که موادی در مواد غذایی وجود دارد که نمیشناسیم و اثرات آن را نمیدانیم و در نتیجه متوجه شدیم باید تنوع مواد غذایی را افزایش دهیم.
وی افزود: تعریف سازمان جهانی بهداشت از انسان سالم به مرور تغییر کرد و به این سمت رفت که انسانی سالم است که بدنی سالم داشته باشد. در جوامع بشری هر چه جلوتر رفتیم به اینجا رسیدیم که انسان سالم باید از لحاظ روانی هم سالم باشد و به مرور زمان به این نتیجه رسیدیم که در کنار بدن سالم و روان سالم، باید روابط عمومی سالم نیز وجود داشته باشد.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موارد در انسان سالم، باور داشتن است، بیان کرد: در طول تاریخ اکثر باورها با عنوان دین شکل گرفته و در تمام ادیان الهی نیز بحث حلال و حرام در مواد غذایی وجود دارد پس باید توجه کرد که انسان سالم، انسانی است که به حلال و حرام در مواد غذایی نیز اعتقاد دارد.
دکتر جنت در ادامه افزود: ما به عنوان مسئولین سلامت باید توجه کنیم که حلال و حرام مواد غذایی در سلامت جامعه تاثیر دارد. دین اسلام، جزو معدود ادیانی است که در خط مشی حلال و حرام، سلامتی را ذکر کرده است. در اسلام گفته شده که هر چه برای سلامتی انسان مضر است، حرام محسوب میشود و در نتیجه مسئولین فنی و ناظرین که در روند تولید مواد غذایی حضور و نظارت میکنند، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند.
وی با اشاره به اهمیت نقش مسئولین فنی و ناظرین در تولید و بستهبندی مواد غذایی یادآور شد: مردم در گذشته گوشت یا پنیر را بدون بستهبندی خریداری می کردند اما در حال حاضر مواد غذایی بستهبندی،فرموله و در نتیجه به مردم گفته میشود که هر چه در بازار اسلامی عرضه گردد جای شک نداشته،میتوانند از آن استفاده و بدانند که حلال است پس باز هم مسئولین فنی و ناظرین باید حواسشان جمع باشد تا مواد غذایی به درستی در اختیار مردم قرار بگیرد.
دکتر جنت در خصوص منشا ژلاتین در کشور اظهار داشت: هیچ مشکلی در شناسایی منشا ژلاتین در کشور وجود ندارد و منشا همه ژلاتینها در کشور در مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذاودارو و با همکاری دانشگاه ها قابل شناسایی است.
وی اهمیت فعالیت مسئولین فنی در واحدهای تولیدی به ویژه در کنترل سلامت محصولات غذایی را بسیار مهم عنوان و بر تسلط آنان بر قوانین مربوط به مواد خوراکی،آشامیدنی تاکید و خاطر نشان کرد: با توجه به قوانین مواد خوراکی،آشامیدنی و بر اساس ضوابط برچسب گذاری سازمان غذا و دارو، تولیدکنندگان موظف به رعایت قوانین در این زمینه بوده و مسئولین فنی با نظارت دقیق بر مطالب درج شده بر روی برچسب محصولات بایستی از گمراهی مصرف کنندگان جلوگیری چرا که برچسب محصولات رابط بین تولیدکننده و مصرف کننده نهایی است.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی سازمان غذاودارو با اشاره به اینکه صدور گواهی حلال منوط به ارائه مدارک و سلامت مواد مصرفی می باشد،اظهار داشت: مسئولین فنی می بایست بر سلامت مواد اولیه و محصولات از نظر حلیت نظارت دقیق،کافی و همه جانبه داشته باشند.
روابط عمومي معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکي مشهد

|