туризм в разных странах
готовый интернет-магазин на joomla

مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی>آموزش-اطلاع رسانی>اطلاع رسانی


♦♦ مرکز اطلاع رسانی غذا :

 

** معرفی مرکز :

 اطلاع رسانی در خصوص غذا یکی از نیازهای جوامع امروز بشری است . سلامت غذای مصرفی ما در گرو انتخاب , نگهداری و مصرف صحیح است . ضعف در اطلاع رسانی و کافی نبودن اطلاعات جامعه موجب می گردد که افراد جامعه در معرض بیماریهای ناشی از غذا قرار گیرند. بیماریهای ناشی از غذا یک مسئله مهم نظام سلامت و عامل اصلی کاهش درآمدهای اقتصادی در سطح جهان است . مسمومیت های غذایی به شدت سلامت انسان مخصوصا" گروههای آسیب پذیر جامعه مثل سالمندان , زنان باردار , کودکان و افراد دچار نقص سیستم ایمنی را تهدید کرده و گاهی فرد را تا پای مرگ می کشاند . . طبق آمار سازمان بهداشت جهانی هر ساله 30 درصد مردم در کشورهای صنعتی به بیماریهای ناشی از مصرف غذا مبتلا می شوند. در کشور ما نیز بیش از 50 در صد بیماریها مربوط به مصرف غذاهای نامناسب است و بیماریهای قلبی به تنهایی 30% بیماریهای کشور مارا تشکیل می دهد که به نوعی به تغذیه و سبک زندگی مربوط می شود . از طرفی آمار ضایعات مواد غذایی در کشور ما بسیار بالاست و همچنین سهل انگاری , سود جویی , تقلبات و عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشتی هر ساله خسارت جانی و مالی جبران ناپذیری به کشور ما وارد میکند. سازمان بهداشت جهانی که مسئولیت ویژه ای در گسترش سلامت عمومی دارد در راستای ارتقاء سلامت غذا راهکارهایی را توصیه می کند از جمله این راهکارها تبادل دانش و اطلاعات میان متخصصین امر , سازمانهای دولتی و خصوصی مرتبط و مصرف کننده ها در مورد خطرات موجود و نحوه کنترل آنهاست. به بیان دیگر WHO اطلاع رسانی را جز لاینفک در ارتقا ایمنی غذا به شمار می آورد .

با توجه به عدم وجود اطلاعات کافی و جامع در زمینه مشکلات مواد غذایی در کشور تلاش جهت ایجاد ارتباط هرچه گسترده تر بین دستگاههای اجرایی و نظارتی , صنایع غذایی , توزیع کنندگان و مصرف کنندگان غذا , واحد اطلاع رسانی غذا در معاونت غذا و دارو راه اندازی شده است. این واحد که با هدف ارتقا ء سلامت تشکیل گردیده است در نظر دارد با هماهنگی صنایع غذایی و دستگاههای دولتی ذیصلاح , اطلاعات معتبر و مفید را در زمینه نحوه انتخاب , نگهداری و مصرف غذا جمع آوری نموده و با بهره گرفتن از روشهای مختلف آموزشی به اطلاع جامعه برساند . امیدواریم با افزایش سطح دانش و اطلاعات جامعه بینش و عملکرد صحیح ایجاد شود و مصرف کننده بدون توجه به آگهی های تبلیغاتی با دقت لازم غذایی را که سالمتر است انتخاب نماید و این انتخاب درست مصرف کننده , تولید کنندگان را به رقابت صحیح در تولید محصول سالمتر هدایت نماید.

++ حوزه فعالیت مرکز اطلاع رسانی غذا:

با توجه باینکه عوامل بیولوژیکی , شیمیایی یا فیزیکی که در ماده غذایی وجود دارد می تواند بالقوه ناایمن بوده و یا در طی عملیات فرآوری , بسته بندی , نگهداری , توزیع و عرضه به فرآورده وارد شده باشد ( نظیر خطرات مرتبط با ماده اولیه و خطرات ناشی از عملیات تولید ) لذا حوزه فعالیت مرکز اطلاع رسانی با توجه به وجود عوامل مخاطره انگیز در سلامت ماده غذایی پیرامون موارد زیر تعیین شده است.

1-خرید و تامین ماده غذایی

2-تهیه و آماده سازی ماده غذایی

3-نگهداری ماده غذایی

4-توزیع و عرضه ماده غذایی

** وظایف و فعالیت ها :

1-پاسخگویی به سوالات تلفنی یا مراجعات حضوری
2-آموزش و اطلاع رسانی در خصوص  مواد غذایی آشامیدنی به گروه های مختلف جامعه از طریق چاپ پوستر ، پمفلت ، آگهی زیرنویس یا تیزر تبلیغاتی و ...

 

اطلاعیه ها

پیام بهداشتی-مطالب آموزشی

فرآورده های غیر مجاز

 



 

 

   

 

спутниковые тюнеры
установка wordpress на хостинг