11284 تماس با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذاودارو از ابتدای سال جاری

از ابتدای سال جاری،پاسخگویی به تعداد 11284 تماس توسط کارشناسان مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذاوداروی دانشگاه به شماره 190  صورت پذیرفته است.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه گفت: مركز DPIC در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با به خدمت گرفتن نيروهاي آموزش ديده داروساز، ضمن پاسخ دهی به سوالات دارویی عموم مردم سعي در منطقي ساختن روند دارو-درماني بيماران و ارائه مشاوره به گروه پزشكی را دارد تا مسير درمان بيمار به شكل صحيحي طي شود.

وی افزود: در حال حاضر مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (DPIC) پاسخگویی درخصوص مواردی چون: عوارض ناخواسته ناشی از مصرف دارو،مقدار و نحوه مصرف دارو،نحوه مصرف دارو در بارداری و شیردهی،نحوه اختلاط داروها و محلولهای تزریقی با هم و سازگاری آن ها،نحوه نگهداری داروها،تداخلات داروها و مواد غذایی در  هنگام مصرف همزمان،ارائه اطلاعات لازم به همراهان فرد مسموم و یا گروه پزشکی در خصوص نحوه برخورد با یک بیمار مسموم،انجام اقدامات اولیه پیش از رسیدن به مراکز درمانی و معرفی پادزهر لازم به گروه درمانی در صورت لزوم و ..... را برعهده دارد.

دکتر صابری، برگزاری نمایشگاه ها،نشست های خبری و ... را از جمله فعالیت های سالانه این مرکز در هفته پیشگیری از مسمومیت ها برشمرد و خاطر نشان کرد: این مرکز با بهره گیری از منابع و کتب علمی،اقدام به تهیه بروشورها و خبرنامه های علمی–تخصصی آموزشی مرتبط با مسائل دارویی به منظور اطلاع رسانی به گروه های هدف مختلف چون گروه های پزشکی،عامه مردم می نماید.

معاون غذاوداروی دانشگاه با اشاره به اینکه در 9ماهه ابتدای سال جاری تعداد11284 تماس توسط کارشناسان مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم این معاونت پاسخ داده شده است،یادآور شد: از این تعداد تماس حدود 97 درصد توسط خود بیمار یا وابستگان بیمار، 3 درصد توسط گروه پزشکی انجام شده که 75 درصد بیماران خانم ها و 25 درصد آقایان بوده اند.

وی ابراز داشت: بیشترین اطلاعات درخواستی از این مرکز در خصوص عوارض جانبی داروها،کاربرد و موارد مصرف داروها،تداخل داروها با یکدیگر بوده و بیشترین داروهای مورد سوال نیز داروهای ویتامین،کوآنزیم و مواد معدنی،داروهای ضد عفونت،داروهای ضد درد غیراستروئیدی (NSAIDs) بوده است.

دکتر محمدرضا صابری در پایان یادآور شد: مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با شماره تماس 190 به صورت 14 ساعته از ساعت 8 الی 22 (بجز ایام تعطیل) آماده پاسخگویی به سوالات هم وطنان عزیز می باشد.

شایان ذکر است: مراكز اطلاع رساني داروها و سموم (DPIC)  در کشور، وظيفه كنترل موارد مسموميت پيش از رسيدن به مراكز درماني، پاسخ به سؤالات دارويي گروه پزشكي و مردم را عهده دار است. اين مراكز با ارائه خدمات علمي و با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه، حفظ ايمني مصرف دارو،كمك به كنترل وقايع اورژانسي مانند مسموميت با دارو يا مواد شيميايي،مشغول به فعاليت مي باشد.