ماه گذشته: 12041

ضرورت فرهنگ سازی مصرف منطقی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل ها

آموزش عمومی و فرهنگ سازی در خصوص مصرف منطقی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل ها،از اولویت های معاونت غذاوداروی دانشگاه و امری ضروری است.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه ضمن اشاره به تشکیل اداره فرآورده های طبیعی،سنتی و مکمل در معاونت غذاوداروگفت: در راستای اهداف سلامت محور سازمان غذاودارو،ابلاغیه این سازمان و با هدف نظارت هرچه بیشتر بر کیفیت و سلامت فرآورده های طبیعی و سنتی، فرهنگ سازی و آموزش،دسترسی آحاد مردم به فرآورده هایی با کیفیت و ایمن، اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل در معاونت های غذاو دارو تشکیل شد.

وی افزود: متاسفانه یکی از تخلفات فرا گیری که در برخی عطاری ها وجود دارد تجویز و ارائه دارو بدون هیچ گونه مجوز است و اطلاعات فرآورده های طبیعی توسط افراد که علم و تخصصی در این زمینه ندارند ارائه و عوارض جبران ناپذیری نیز برای مصرف کننده در پی خواهد داشت.

دکتر صابری خاطر نشان کرد: دخالت در امر درمان و ارائه  داروها بدون اطمینان به اصالت آن در مکانی غیر از داروخانه تخلفی است که قاطعانه با آن برخورد خواهد شد و این مهم نیازمند همکاری و تعامل سایر ارگان های مرتبط خواهد بود و در این راستا، ساماندهی وضعیت عطاری ها یکی از مهمترین  اولویت های سازمان غذاودارو است.

معاون غذاوداروی دانشگاه یادآور شد: به منظور ارتقا سطح معلومات و آگاهی مردم در زمینه عدم خرید داروهای گیاهی از عطاری ها ، تشخیص داروهای قاچاق و ... معاونت غذاوداروی دانشگاه اقدام به برگزاری دوره های آموزشی  و توزیع بروشورهای آموزشی در خصوص: داروهای گیاهی ،گیاهان دارویی ، برچسب اصالت و سلامت و ...  و همچنین پخش توصیه های در این زمینه بصورت زیرنویس در برنامه های صداوسیمای مرکز خراسان رضوی و تلویزیون های تبلیغاتی سطح شهر کرده است.

دکتر صابری در پایان، انجام هرگونه مشاوره دارویی،دخالت در درمان، عرضه داروها و فرآورده های غیر مجاز و قاچاق- داروهای دست ساز-داروهای مخدر و ترک اعتیاد و روانگردان-فرآورده های چاقی و لاغری- الکل طبی و ... در عطاری ها را تخلف عنوان و اعلام کرد با این موارد برابر قانون و مقررات برخورد لازم صورت خواهد پذیرفت و از هموطنان عزیز خواست در صورت مشاهده چنین مواردی،سریعا  اطلاع رسانی به معاونت غذاوداروی دانشگاه صورت پذیرد.