کاهش قیمت صدها قلم دارو و تجهیزات پزشکی در بخش های ارزی و ریالی

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در نشست دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه ۹ کشوری،کاهش قیمت صدها قلم دارو و تجهیزات پزشکی در بخش های ارزی و ریالی را از مهمترین دستاوردهای سال های اخیر برشمرد.

دکتر رسول دیناروند،معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو کاهش ۴۵۰ میلیون دلاری واردات دارو را از مهمترین دستاوردهای وزارت بهداشت در سه سال اخیر عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که تا پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت، کشور با کمبود صدها قلم دارو مواجه بود.

وی در همایش دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه ۹ کشوری که با حضور روسا و معاونان غذاوداروی دانشگاه ها ی علوم پزشکی مشهد، بیرجند، بجنورد،گناباد، سبزوار، نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و اسفراین به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: در شروع بکار دولت، رفع بحران کمبود دارو از مهمترین خواسته های مردم به شمار می رفت که در حال حاظر هم بحران کمبود دارو حل و هم واردات دارو حدودا ۳۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر دیناروند افزود: تا پیش از برنامه تحول نظام سلامت ۴۰درصد هزینه های بخش بستری و ۴۵ درصد هزین بخش سرپایی بیماران صعب‌العلاج از جیب مردم پرداخت می شد که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت، هزینه از جیب در بخش بستری به حدودا ۶ درصد و سرپایی بیماران صعب العلاج به حدودا ۱۱ درصد کاهش یافته است.

معاون وزیر و رئیس سازمان غذاودارو، یکی از اقدامات مهم و موثر دولت و وزارت بهداشت را افزایش دسترسی مردم به خدمات و کالاهای سلامت دانست و اعلام کرد: ارجاع بیماران جهت تهیه دارو و لوازم پزشکی از بیش از ۴۰ درصد به کمتر از ۳ درصد کاهش یافته است.

دکتر دیناروند با اشاره به اینکه موفقیت های برنامه تحول نظام سلامت تنها محدود به دارو، لوازم مصرفی و هزینه های بستری نیست اظهار داشت: در سه سال اخیر مطابق سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تخت های مراقبت ویژه در کشور ایجاد و بیمارستان های متعددی به بهره برداری رسیده است.

کسب مقام نخست دنیا در افزایش سن امید به زندگی

وی با اشاره به اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شاخص امید به زندگی در کشور ۵۷ سال بوده،افزود: کشور ایران با دستیابی به میانگین ۷۹ سال در شاخص امید به زندگی بیشترین میزان رشد را در جهان داشته است.

کاهش بیماری های غیر واگیر از برنامه های جدید سازمان غذا و دارو

معاون وزیر و رئیس سازمان غذاودارو، افزایش کیفیت، ایمنی، سلامت و اصالت کالا را از ماموریت ها و مهمترین برنامه های سازمان غذا و دارو عنوان کرد و خاطر نشان کرد: در سه سال اخیر اقدامات موثری در این زمینه صورت پذیرفته و در حال حاضر مردم  و دولت به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع سلامت اعتماد دارند و این جایگاه تثبیت شده است که دستاورد بزرگی محسوب می شود.

وی تنظیم بازار در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را از دیگر ماموریت های سازمان غذا و دارو برشمرد و یادآور شد: تنظیم بازار و دسترسی به معنای کامل کلمه از اهداف این سازمان است که در سال های اخیر برنامه های متمرکزی در راستای قیمت گذاری و کنترل قیمت ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی صورت گرفته و کاهش قیمت صدها قلم دارو و تجهیزات پزشکی در بخش های ارزی و ریالی از مهمترین دستاوردهای سالهای اخیر است.

دکتر دیناروند در ادامه خاطر افزود: در گذشته  تمرکز بر روی سلامت، بهداشت و ایمنی مواد غذایی بود و در حال حاضر،نگاه سلامت محوری با توجه به نقشی که تغذیه در بروز و یا پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد متمرکز شده است.

وی توجه به میزان قند، چربی و نمک را از مهمترین برنامه های سازمان غذا و دارو برشمرد و اظهار داشت: در افق ۱۴۰۴ میزان اسیدهای چرب ترانس در تمامی مواد غذایی باید به صفر برسد.

معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو از اختصاص ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور تجهیز آزمایشگاه های تحت پوشش به منظور افزایش سرعت تشخیص سموم مواد غذایی و آلاینده های دیگر خبر داد و اظهار داشت: نگاه جدید سازمان، حرکت به سمت کاهش بار بیماری های غیر واگیر در کشور است که امیدواریم با توجه به افزایش سن امید به زندگی در کشور به آن دست پیدا کنیم.