اجرایطرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات پر مصرف کشاورزیبه همت معاونت غذاودارو

طرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات پر مصرف کشاورزی به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه در حال اجرا است.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه ضمن اشاره به طرح بررسی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی گفت: سال93 هفت محصول،سال گذشته پانزده محصول پر مصرف کشاوری از جمله: سیب درختی،خیار،گوجه فرنگی،کاهو،سیب زمینی،برنج،پیاز،انگور،نارنگی،پرتقال،خربزه و امسال نوزده محصول دیگر به صورت مستقیم از میادین تره بار جمع آوری و میزان سموم موجود در این محصولات مورد بررسی قرار خواهد گرفت و امید است جهت محصول پر مصرف بیشتری این روند ادامه یابد.

وی همچنین کاهش سهم فراورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق در سطح عرضه را نیز از دیگر برنامه  های معاونت غذاودارو عنوان کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شد  سالانه 10 درصد از میزان محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق کاهش و در پایان برنامه پنجم توسعه به کاهش 50 درصدی در این راستا دست یابیم.

دکتر اسماعیل زاده بیان داشت: سال گذشته تعداد 3377 مورد بازدید از کارخانه ها و کارگاه های تولید موادغذایی،آرایشی و بهداشتی صورت گرفته است که طی این بازدیدها تعداد 1138 نمونه برداری انجام که 34 مورد از این نمونه برداری ها در حوزه  آرایشی بهداشتی و 152 مورد از نمونه برداری های انجام شده از مراکز عرضه فرآورده های آرایشی بهداشتی بوده است.

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاوداروی دانشگاه با اشاره به اجرای طرح درج نشانگرهای رنگی و اطلاعات تغذیه ای بر روی محصولات غذایی اظهار داشت: در حال حاضر 20 درصد از مواد غذایی تولیدی در استان، دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای هستند که امید است به این روند سرعت بیشتری داده شود.

وی در ادامه  با اشاره به اینکه در حال حاضر 20 محصول استان خراسان رضوی دارای نشان ایمنی سلامت است خاطر نشان کرد: استان خراسان در این زمینه در میان دانشگاه های کشور پیشگام است اما برای دستیابی به درج نشان ایمنی و سلامت بر روی تمام محصولات باید تلاش بیشتری صورت پذیرد.