بازديدكنندگان
امروز: 316
اين هفته: 316
هفته‌ي گذشته: 2206
اين ماه: 9738
ماه گذشته: 12041
افراد آنلاين:1
اعضا ی آنلاین : 0
مهمان آنلاین : 1
اوقات شرعی
منوي اصلي

اولویت بخشیدن به امنیت و سلامت غذایی با نظارت دقیق بر نحوه فعالیت واحدهای تولیدی 

تحقق بخشیدن به  شعار ملی " اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقا سلامت"و امنیت و سلامت غذایی با  نظارت دقیق بر نحوه فعالیت واحدهای تولیدی از جمله اولویت های معاونت غذا و داروی دانشگاه

در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا که به همت معاونت غذاو داروی دانشگاه برگزار شد،دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه روز جهانی غذا را فرصتي براي مسئولان اعلام کرد تا با بازنگري در برنامه‌ها ي كلان ، دسترسي مردم به غذايی سالم و ايمن را فراهم نمایند.

دکترصابری هدف معاونت غذاوداروی دانشگاه را از برگزاری این مراسم را، اولویت بخشیدن به موضوع امنیت غذا جهت سرمایه گذاری درجامعه و  ارتباط سیستمهای غذایی ، کشاورزی ، بهداشتی و نظام های آموزشی دخیل در تامین ایمنی غذا ازمزرعه تا سفره عنوان کرد  . 

معاون غذا وداروی دانشگاه با بیان اینکه خراسان رضوی با پتانسیل هایی که در بطن صنایع غذایی خود دارد به عنوان قطب کشاورزی ، صنایع غذایی و مصرفی کشور می باشد،گفت: معاونت غذا و دارو ضمن نظارت دقیق بر نحوه فعالیت واحدهای تولیدی می کوشد با برگزاری جلسات مشترک با نمایندگان صنایع غذایی درراستای رفع نگراني‌ها و چالش هاي موجود در حوزه غذا گام های موثری بردارد.

وی خاطر نشان کرد: عمده فعالیت های این معاونت در 6 ماهه دوم سال جاری در راستای سیاست های وزارت بهداشت بر کاهش مصرف نمک ، روغن ، قندهای ساده ، اسیدهای چرب ، کاهش باقیمانده سموم ، فلزات سنگین و نیترات در محصولات باغی و کاهش سهم فرآورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق، متمرکز است و نیل به این اهداف از طریق اطلاع رسانی به واحدهای تولیدی و مصرف کنندگان مواد غذایی،اصلاح پروانه های ساخت،برون سپاری جهت کاهش هزینه ها و تسهیل امور صنعت،انجام فعالیت های پژوهشی و ... میسر گردیده است.

دکتر صابری ضمن اشاره به تلاش های حوزه مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو در ارزیابی و بررسی فشرده و دقیق مستندات واحدهای تولیدی و مسوولین فنی بر اساس شاخص های رتبه بندی، از تلاش های واحدهای تولیدی و مسوولین فنی واحدها برتر در زمینه تولید،بسته بندی و عرضه مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات کشاورزی و دامی ، تقدیر کرد.

وی یادآور شد: معاونت غذا و داروی دانشگاه با اجراي برنامه هاي استراتژيك و عملياتي، تلاش مي كند تا با نظارت بر تولید محصولات غذايي، شرايط مطلوب غذايي را براي همگان فراهم و با توجه به شرايط موجود سبك زندگی ، به اصلاح الگوي تغذيه اي و تغییر ذائقه جامعه کمک کند.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با بیان اینکه خراسان رضوی قطب صنعت غذایی کشور به شمار می رود، گفت: استان خراسان رضوی در تولید مواد خوراکی و آشامیدنی جایگاه ویژه ای داشته به نحوی که در تولید برخی محصولات بیشترین سهم  را در سطح کشور به خود اختصاص داده که علاوه بر تامین نیازهای استان در سراسر کشور توزیع و به سایر کشورها نیز صادرات در خور توجه دارد.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت و تولید غذای سالم نیازمند مشارکت بین بخشی تمام سازمان ها و ارگان های و بخش های متولی تولید،توزیع و نظارت در بخش دولتی و خصوصی می باشد و چرخه ای است که هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ایمنی غذا به مخاطره می افتد. یا به عبارتی ایجاد جامعه سالم،پویا و بانشاط نیازمند همکاری‌های بین بخشی،همبستگی اجتماعی،تلاش و مشارکت آحاد جامعه خصوصاً سیاست‌گذاران،برنامه ریزان،کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد و تحقق شعارهای جهانی و ملی روز جهانی غذا،بدون شک با مشارکت و همدلی و همراهی تمامی صاحبان فرآیند امکان‌پذیر خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه افزود: امید است در سال مزین به شعار« اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل» در پناه الطاف بیکران ایزد منان در شهر بهشت به برکت وجود حضرت ثامن‌الحجج (ع) شاهد گسترش و پیشرفت تولید،ارتقاء همه‌جانبه ایمنی، سلامت،کیفیت فرآورده‌های سلامت‌محور باشیم.

در ادامه دکتر حسینی،معاون سیاسی امنیتی استانداری و رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گفت : امروزه با پیشرفت صنعتی جوامع، موضوع تهیه مواد غذایی کافی و سالم از اهم دغدغه های دولت ها محسوب و  به همین لحاظ پرداختن به موضوع امنیت غذایی خانوار الزامی بوده و کارگروه سلامت و امنیت غذایی نیز به منظور حفظ و ارتقاي سلامت و بهبود كيفيت زندگي آحاد مردم با اتخاذ تدابير مناسب ، سياستها و راهبردها در سطح استان در قلمرو سلامت همگاني  و در راستای سیاست های کلان نظام سلامت گام برمی‌دارد . وی درادامه از رتبه اول دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای همکاری با تشکل های غیردولتی یاد کرد و ضمن تشکراز دست اندرکاران برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا، برای کلیه فعالان حوزه سلامت و امنیت غذایی آرزوی توفیق نمود.

در پایان، دکتر علی اصغر اسماعیل زاده ضمن اشاره به شعار سال جاری روز جهانی غذا مبنی بر " آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند" حضور معاون غذا و داروی دانشگاه در برنامه های زنده رادیویی تلویزیونی،برگزاری مسابقه غذا،هنر،سلامت بین پرسنل دانشگاه،برپایی نمایشگاه توانمندی های صنایع غذایی استان،توزیع صبحانه سالم و برگزاری مسابقه با موضوع "غذا،تحرک،سلامت" با مشارکت آموزش و پرورش،تربیت بدنی و ...، برگزاری مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و همچنین تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی،اطلاع رسانی و آموزش کارکنان دانشگاه_دانشجویان_رابطین بهداشت_اصناف_اتحادیه ها و ...  را از جمله سلسله برنامه های معاونت غذاوداروی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا با محوریت کاهش مصرف قند و نمک و چربی،اطلاع رسانی و فرهنگ سازی موضوعات مرتبط با ایمنی غذا ن جمله: نشانگرهای رنگی تغذیه ای،برچسب اصالت،مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، نشان ایمنی و سلامتی و ...را عنوان کرد.

روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد


دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.