بازديدكنندگان
امروز: 581
ديروز:656
اين هفته: 1237
هفته‌ي گذشته: 5402
اين ماه: 12974
ماه گذشته: 26780
افراد آنلاين:1
اعضا ی آنلاین : 0
مهمان آنلاین : 1
اوقات شرعی
منوي اصلي

تقدیر از 55 واحد تولیدی منتخب در مراسم روز جهانی غذا

مراسم روز جهانی غذا و تقدیر از 55 واحدها برتر در زمینه تولید،بسته بندی و عرضه مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین محصولات کشاورزی و دامی به همت معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه در خصوص برگزاری مراسم روز جهانی غذا گفت: در سایه الطاف بیکران الهی و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن‌الحجج (ع)، به‌منظور تحقق شعار سال 2016 سازمان بهداشت جهانی مبنی بر « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی،آشامیدنی،آرایشی،بهداشتی،محصولات کشاورزی و دامی در سال مزین به شعار« اقتصاد مقاومتی؛اقدام و عمل» معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه،سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی در نظر دارد مراسم روز جهانی غذا را همراه با تقدیر از واحدهای منتخب با حضور نمایندگانی از سازمان غذا و دارو و مقامات استانی برگزار نماید.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در خصوص نقش تغذیه در سلامت گفت: بی شک جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی انسان ها بر کسی پوشیده نیست. با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیر در جوامع مختلف هستیم، اما سیر صعودی بیماری های غیر واگیر از جمله: بیماریهای قلب و عروق، فشارخون، دیابت، سرطان و... یکی از دغدغه های مهم دست اندرکاران حوزه سلامت می باشد.

وی افزود: نوع،کیفیت،سلامت،نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماری های غیر واگیر می باشد.از طرفی بخش عمده ای از هزینه های خانوارها،روزانه صرف خرید مواد غذایی می شود و در فروشگاه های عرضه اینگونه مواد تنوع فراوانی در کالاها وجود دارد،لذا ضرورت دارد در زمان خرید،حمل و نقل،نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و حتی الامکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه در خصوص درج چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی موادغذایی گفت:  اطلاعات برچسب و بسته بندی محصولات میتواند نقش موثری در انتخاب کالا داشته باشد. در همین راستا و بمنظور آگاهی بخشی و کمک در انتخاب نوع کالا،در راستای طرح تحول نظام سلامت،طرح نشانگر های رنگی و چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی بسته بندی محصولات درج که در قالب چراغ راهنمای سلامت،ارزش تغذیه ای محصولات غذایی به لحاظ انرژی، قند، چربی، نمک،اسیدهای چرب ترانس مانند چراغ راهنما با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز مشخص و به مصرف کنندگان کمک می کند تا نسبت به انتخاب کالا اقدام کنند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روز جهاني غذا را میتوان روز تداوم شکرگزاري از نعمت هاي بیکران الهي، يادآوري تعهدها و تکرار ميثاق ها و توجه همگان به ایمنی و امنیت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه نامید و نظر به اهمیت این موضوع یعنی ایمنی و سلامت،شعار امسال روز جهانی غذا « آب و هوا در حال تغییر است،کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند » بعنوان محور جهانی و موضوع « اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت» بعنوان محور ملی اعلام شده است و به حق در صورت تحقق این محورهای جهانی و ملی میتوان شاهد کاهش چشم گیر بار بیماری های غیر واگیر باشیم.

دکتر اسماعیل زاده یادآور شد: اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاءسلامت و تولید غذای سالم نیازمند مشارکت بین بخشی تمام سازمان ها و ارگان های و بخش های متولی تولید،توزیع و نظارت در بخش دولتی و خصوصی می باشد و چرخه ای است که هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ایمنی غذا به مخاطره می افتد. یا به عبارتی  ایجاد جامعه سالم،پویا و بانشاط نیازمند همکاری‌های بین بخشی،همبستگی اجتماعی،تلاش و مشارکت آحاد جامعه خصوصاً سیاست‌گذاران،برنامه ریزان،کارآفرینان و تولیدکنندگان می‌باشد و تحقق شعارهای جهانی و ملی روز جهانی غذا،بدون شک با مشارکت و همدلی و همراهی تمامی صاحبان فرآیند امکان‌پذیر خواهد شد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه با اشاره به مراسم روز جهانی غذا خاطر نشان کرد : در نظر است طی مراسمی که به همت معاونت غذاوداروی دانشگاه به مناسبت روز جهانی غذا در سال جاری برگزار خواهد شد ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی از واحدهای برترتولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی نیز تقدیر به عمل آید تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان واحدهای برتر سبب ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه گردد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود: درراستای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم روز جهانی غذا، سلسله نشست هایی با حضور معاون غذا و دارو،مدیر و جمعی از کارشناسان مدیریت مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی‌و‌بهداشتی معاونت غذا‌و‌دارو، نمایندگانی از :ادراه ارزیابی و عملکرد و حراست و معاونت بهداشتی دانشگاه ، امور اجتماعی و اقتصادی استانداری ، دادگستری ، تعزیرات حکومتی ، استاندارد ، سازمان صنعت و معدن ، جهادکشاورزی ، دامپزشکی ، کارگروه امنیت و سلامت غذایی و ... به میزبانی معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه برگزار و پس از چندین جلسه کارشناسی، بر اساس شاخص های تدوین شده،هر حوزه به صورت جداگانه نسبت به ارزیابی و معرفی واحدهای برترخود به معاونت غذا‌و‌داروی دانشگاه اقدام کردند

شایان ذکر است،در مراسم روز جهانی غذا در سال جاری از تعداد 55 واحد برتر تولیدکننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و محصولات کشاورزی و دامی که شاخص های کیفیت را رعایت کرده اند، تقدیر به عمل خواهد آمد.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد

دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.