ماه گذشته: 12041

برگزاری اولین نشست كارگروه تخصصي پيشگيري و مقابله با لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق

اولین نشست كارگروه تخصصي پيشگيري و مقابله با لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق کمیسیون برنامه ریزی ، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوي در سال جاری با حضور نمایندگان سازمان های دخیل در این امر، به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد .

این نشست با حضور معاون غذا و دارو ، مدیران حوزه های مختلف معاونت غذا و دارو ، دبیر کمیسیون برنامه ریزی ، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان،نمایندگانی از اداره اطلاعات،دادگستری، نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی نیروی انتظامی،پلیس مبارزه با قاچاق کالا،تعزیزات حکومتی، فرهنگ و ارشاد اسلامی،استاندارد، گمرگ،صنعت و معدن،آموزش و پرورش، اموال تملیکی،اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و ... به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار گردید .

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی عمدتا از طریق مرزهای داخلی انجام و نظر به اینکه بازار فرآورده های آرایشی غالبا وارداتی بوده لذا بیشترین مشکل ورود غیر مجاز در حوزه آرایشی بوده و در حوزه بهداشتی به دلیل فراوانی تولیدات داخلی  با کیفیت و همچنین با توجه به الزامات سازمان غذا و دارو مبنی بر درج برچسب مشخصات فارسی بر روی محصولات، در این حوزه کمتر دستخوش بحث قاچاق می شویم.

دکتر صابری خاطر نشان کرد : نظر به اینکه متولی بحث سلامت ، معاونت غذا و دارو می باشد ، لذا با دیدی سلامت محور در این مقوله وارد و بر اساس یکی از برنامه های عملیاتی معاونت غذا و دارو مبنی بر بررسی فنی و بهداشتی مراکز پخش و توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی ، نظارت بر این مراکز را آغاز و طبق قوانین و مقررات مبارزه با کالای قاچاق ، بازرسی و کنترل های لازم توسط کارشناسان این معاونت انجام می شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان اینکه یکی از مراکز عرضه فرآورده های آرایشی و بهداشتی داروخانه ها هستند گفت : در استان خراسان رضوی حدود 650 داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به فعالیت می پردازند . وی همچنین اطمینان داد که کلیه محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح داروخانه ها تحت نظارت کامل این معاونت می باشد.

دکتر علی اصغر اسماعل زاده،مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه در خصوص اقدامات انجام شده توسط این معاونت در بحث ورود غیر مجاز محصولات آرایشی و بهداشتی گفت : در راستای سیاست های کلی دولت در مباحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در راستای سیاست های کلان سازمان غذا و دارو و بر اساس دستور العمل این سازمان مبنی بر اخذ مجوز شرکت های پخش و توزیع کننده فرآورده های آرایشی و بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان، بازرسی و کنترل های کارشناسان بر اساس چک لیست های تنظیم شده انجام و در موارد خاص نیز بازرسی های مشترک با نمایندگان سازمان صنعت،معدن و تجارت ، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی نیروی انتظامی صورت می پذیرد .

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا ودارو با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت افزود: هدف معاونت غذا و دارو نظارت بر کیفیت کالا ها و محل نگهداری آنها می باشد و به ارائه گزارشی از اقدامات معاونت غذا ودارو در حوزه های: نظارت بر بیمارستان ها ، واحد های تولید و عرضه کالاهای آرایشی بهداشتی،غذایی دارویی،تعداد و وضعیت شرکت های پخش پرداخت و لزوم آموزش های عمومی و اختصاصی در حوزه آرایشی و بهداشتی را ضروری برشمرد.

وی یادآور شد: از آنجاکه یکی از اهداف کمی برنامه عملیاتی سازمان غذا و دارو،کاهش عرضه فرآورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق می باشد،به منظور ترسیم سیمای قاچاق استان در این زمینه مقرر گردید،دبیرخانه کمیسیون و همچنین سازمان صنعت،معدن و تجارت نسبت به ارائه وضعیت و میزان قاچاق فرآورده های آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه اعلام نظر نمایند.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده در ادامه خاطر نشان کرد : در راستای دستور العمل سازمان غذا و دارو ، مکاتباتی با شرکت های پخش مبنی بر اقدام به اخذ مجوزهای لازم ، انجام و طبق اطلاعات جمع آوری شده  نسبت به تدوین فرمهای شناسایی اطلاعات انبارها، اطلاعات خود شرکت و همچنین فرم شناسایی تجهیزات و شرایط نگهداری بر اساس فاکتورهای کنترل کیفی اقدام گردید .

دبیر کمیسیون برنامه ریزی،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا وارز استان ضمن تقدیر از اقدامات ارگان های دخیل در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی ، بر لزوم هوشیاری و بازرسی های دقیق در ایستگاه های بازرسی تاکید و خواستار افزایش اطلاع رسانی ها در زمینه آشنایی و شناخت عمومی کالاهای تقلبی وقاچاق به ویژه در مواد غذایی،آرایشی، بهداشتی،دارویی وتجهیزات پزشکی شد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کشفیات و اقدامات انجام شده در حوزه قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی،خواستار اعمال نظارت بیشتر در مبادی ورودی وخروجی کشور شد.

دکتر اسماعیل زاده با بیان اینکه کنترل کیفیت و سلامت کالاها بایستی تحت نظارت وزارت بهداشت صورت پذیرد ، خاطر نشان کرد : لازم است در خصوص آموزش های عمومی و اختصاصی در حوزه آرایشی و بهداشتی اقدامات لازم صورت پذیرد و در این راستا در پایان این نشست در خصوص برگزاری دوره هاي آموزشي در حوزه آرايشي ، بهداشتي و مواد غذايي توسط معاونت غذا و دارو، برگزاری كارگاه آموزشي در خصوص مضرات و آسيب هاي اقلام آرايشي بهداشتي و آشنايي با كالاهاي تقلبي و قاچاق با همکاری ارگان های دخیل در این امر بحث و تبادل نظر صورت گرفت و مقرر شد، داروخانه ها و مراكز عرضه اقلام آرايشي و بهداشتي سطح استان خريد اقلام دارويي وآرايشي وبهداشتي مورد نياز را صرفاً از شركت ها و نمايندگي هاي مجاز كه فهرست آنها توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مشهد براي عموم اطلاع رساني خواهد شد خريداري نمایند.