اطلاعیه در خصوص خبر استفاده از گوشتهای غیرمجاز در فراورده های گوشتی

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده،مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر استفاده از گوشت غیر مجاز در فراورده های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس، اطلاعیه ای صادر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: متاسفانه گسترش شایعات در فضای مجازی  و ضریب تکرار این شایعات  در شبکه های اجتماعی توسط کاربران این شبکه ها سبب بروز و تسریع شبهات احتمالی و عدم اعتماد در مصرف کنندگان مواد غذایی می گردد که به شدت ضربه مهلکی به نظام سلامت کشور و صنایع غذایی وارد می نماید.

سوسیس و کالباس ، مخلوط پایدار حاصل از گوشت حیوانات حلال گوشت، چربی و آب که  همراه با مواد افزودنی مجاز دیگر در داخل پوششهای طبیعی و یا مصنوعی در شرایط فنی و بهداشتی کنترل شده پرشده، پس از اعمال فرایندهای حرارتی مناسب و سایر فرایندهای لازم، برای مصرف خوراک انسان آماده می شود  و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی لازم و کنترل محصول تولید شده  در محدوده استانداردهای مربوطه، عرضه می شود.

بدیهی است، تاییدیه بهداشتی و کیفی صدور مجوز مواد اولیه به کارخانه و صدور مجوز خروج محصول نهایی علاوه بر کنترل فنی و بهداشتی بخشهای مرتبط با تولید ، پرسنل و تجهیزات با حضور مستمر در هنگام ساخت و ترکیب مواد اولیه ، شخصا توسط مسوول فنی کارخانه تولیدی به عنوان نماینده معاونت غذا ودارو مستقر در کارخانه انجام می پذیرد.

بی شک کنترل مستمر و نظارت سختگیرانه بر فعالیت فنی و بهداشتی و کنترل کیفی محصولات تولیدی کارخانه های زیر پوشش و اقدام بموقع در خصوص رسیدگی  به تخلفات و تقلبات احتمالی  توسط کارشناسان این معاونت صورت پذیرفته و ضمن برخورد قانونی و توقف تولید واحدهای خاطی، فراورده نامعتبر از سطح عرضه جمع آوری می  شود و اطلاع رسانی عمومی صورت می پذیرد.
لذا  علاوه بر انتظار از آحاد جامعه در خصوص  حساسیت و مسولیت در برابر نشر اکاذیب و دقت بیشتر در اخبار و شایعات منتشر شده ، در صورت برخورد یا مشاهده با موارد تخلف و تقلب در مواد غذایی با مدیریت نظارت برمواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا وداروی دانشگاه میتوانند تماس بگیرند.

همچنین ، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراجع قضایی و انتظامی موکدا درخواست رسیدگی و برخورد قانونی دربرابر افرادی که بدون سند و اصالت مطالب، اقدام به درج آن و ایجاد بدبینی و بی اعتمادی می نمایند را دارد تا در این موقعیت ایجاد شده در صنعت غذا ، نظام سلامت و متولیان آن آسیب کمتری ببینند.