برگزاری نشست كارگروه تخصصي پيشگيري و مقابله با لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق درمعاونت غذا و دارو

دومین نشست كارگروه تخصصي پيشگيري و مقابله با لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق کمیسیون برنامه ریزی ، هماهنگی ونظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوي با حضور نمایندگان سازمانهای دخیل در این امر در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد .

این نشست با حضور معاون غذا و دارو ، مدیریت و کارشناسان حوزه نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و همچنین نمایندگان سازمانهایی از جمله : کمیسیون برنامه ریزی ، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز ، استاندارد ، صنعت و معدن ، آموزش و پرورش ،  اموال تملیکی ، گمرگ ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نظارت بر اماکن عمومی ، پلیس آگاهی ،  واجا و اتحادیه فروشندگان آرایشی و بهداشتی در معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار گردید .

معاون غذا و دارو با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی عمدتا از طریق مرزهای داخلی صورت می پذیرد و با توجه به اینکه بازار فرآورده های آرایشی غالبا وارداتی بوده لذا بیشترین مشکل ورود غیر مجاز در حوزه آرایشی انجام و در حوزه بهداشتی به دلیل فراوانی تولیدات داخلی  با کیفیت و همچنین با توجه به الزامات سازمان غذا ودارو مبنی بر درج برچسب مشخصات فارسی بر روی محصولات ، در این حوزه کمتر دستخوش بحث قاچاق می شویم.

دکتر صابری خاطر نشان کرد : نظر به اینکه متولی بحث سلامت ، معاونت غذا و دارو می باشد ، لذا با دیدی سلامت محور در این مقوله وارد و بر اساس یکی از برنامه های عملیاتی معاونت غذا و دارو مبنی بر بررسی فنی و بهداشتی مراکز پخش و توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی ، نظارت بر این مراکز را آغاز و طبق قوانین و مقررات مبارزه با کالای قاچاق ، بازرسی و کنترل های لازم توسط کارشناسان این معاونت انجام می شود.

دکتر صابری نظارت بر صنف آرایشی و بهداشتی و کنترل مبادی ورودی استان به منظور جلوگیری از ورود غیر مجاز فرآورده های آرایشی بهداشتی را از جمله اقدامات قابل انجام در این حوزه عنوان کرد.

مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی در خصوص اقدامات معاونت غذا و دارو در بحث ورود غیر مجاز محصولات آرایشی و بهداشتی گفت : در راستای سیاستهای کلی دولت در مباحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در راستای سیاست های کلان سازمان غذا و دارو و بر اساس دستور العمل این سازمان مبنی بر اخذ مجوز شرکتهای پخش و توزیع کننده فرآورده های آرایشی و بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان ، بازرسی و کنترل های کارشناسان بر اساس چک لیستهای تنظیم شده  انجام و در موارد خاص نیز بازرسی های مشترک با نمایندگان سازمان صنعت،معدن و تجارت ، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و اماکن صورت پذیرفته است .

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود : در راستای دستور العمل سازمان غذا و دارو ، مکاتباتی با شرکتهای پخش مبنی بر اقدام به اخذ مجوزهای لازم ، انجام و طبق اطلاعات جمع آوری شده  نسبت به تدوین فرمهای شناسایی اطلاعات انبارها، اطلاعات خود شرکت و همچنین فرم شناسایی تجهیزات و شرایط نگهداری بر اساس فاکتورهای کنترل کیفی اقدام گردید .

مدیر نظارت بر موادغذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا ودارو، با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت به ارائه گزارشی از اقدامات معاونت غذا ودارو در حوزه های: نظارت بر بیمارستان ها ، واحد های تولید و عرضه کالاهای آرایشی بهداشتی،غذایی دارویی،تعداد و وضعیت شرکت های پخش پرداخت و خاطر نشان کرد : لازم است در خصوص آموزش های عمومی و اختصاصی در حوزه آرایشی و بهداشتی اقدامات لازم صورت پذیرد.

دبیر کمیسیون برنامه ریزی،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا وارز استان ضمن تقدیر از اقدامات ارگان های دخیل در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی ، بر لزوم هوشیاری و بازرسی های دقیق در ایستگاه های بازرسی تاکید و خواستار افزایش اطلاع رسانی ها در زمینه آشنایی و شناخت عمومی کالاهای تقلبی وقاچاق به ویژه در مواد غذایی،آرایشی، بهداشتی،دارویی وتجهیزات پزشکی شد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا وارز استان نیز گزارشی از وضعیت کشفیات واقدامات انجام شده در حوزه قاچاق اقلام آرایشی وبهداشتی ارائه و یادآور شد:  بیشترین اقلام آرایشی وبهداشتی قاچاق و مشروبات الکلی از استانهای تهران ، غربی و شرقی وارد استان می شود.

وی با بیان افزایش 33درصدی کشفیات کالاهای سلامت محور از اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل،خواستار اعمال نظارت بیشتر در مبادی ورودی وخروجی این استان ها شد

در پایان این نشست در خصوص مواردی چون: ساماندهی شرکت های پخش لوازم آرایشی ، آموزش هاي تخصصي ومهارتي ، دوره های آموزش توجيهي آشنايي و شناخت كالاهاي تقلبي وقاچاق براي واحد هاي صنفي ، اعلام ممنوعيت الصاق برچسب شبنم به اصناف و ... بحث و تبادل نظر و مقرر شد: داروخانه ها ومراكز عرضه اقلام آرايشي و بهداشتي سطح استان خريد اقلام دارويي وآرايشي وبهداشتي مورد نياز را صرفاً از شركت ها و نمايندگي هاي مجاز كه فهرست آنها توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مشهد براي عموم اطلاع رساني خواهد شد خريداري نمایند.

از دیگر تصمیمات اخذ شده در این نشست، می توان به : برگزاری دوره هاي آموزشي در حوزه آرايشي ، بهداشتي و مواد غذايي توسط معاونت غذا و دارو با همکاری داره كل آموزش فني وحرفه ای ، برگزاری كارگاه آموزشي در خصوص مضرات و آسيب هاي اقلام آرايشي بهداشتي و آشنايي با كالاهاي تقلبي و قاچاق جهت مربيان پرورشي آموزش پرورش با محوريت اداره كل امور بانوان استان توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي با همكاري اداره كل آموزش و پرورش اشاره کرد.