کاهش 50 درصدي برخي از اقلام پزشکي با اجراي برنامه تحول نظام سلامت

رئیس سازمان غذا و داروی کشور،از کاهش 50 درصدي برخي از اقلام پزشکي با اجراي برنامه تحول نظام سلامت، خبر داد.

رئیس سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به کاهش قیمت ملزومات پزشکی نسبت به قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت،اظهار داشت: قیمت برخی از این اقلام تا 50 درصد کاهش داشته است.

دکتر رسول دیناروند در بیست و دومین همایش مدیران و کارشناسان تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد  خاطر نشان کرد: کاهش قیمت لوازم مصرفی مورد نیاز بیماران در بیمارستان های دولتی صرفه جویی پنج هزار میلیارد ریال در سال را به دنبال داشته است.

وی ادامه داد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت تعداد بیمارانی که برای تهیه ملزومات پزشکی مورد نیاز به خارج از بیمارستان ها مراجعه می کنند از دو میلیون نفر به 200 هزار نفر در سال کاهش یافته است.

دیناروند گفت: سالانه شش میلیون بیمار به بیمارستان های دولتی کشور مراجعه می کنند.

وی با اشاره به سخت گیری نسبت به واردات لوازم پزشکی افزود: در واردات وسایل پزشکی از کشورهای مختلف کیفیت و حفاظت از سلامت بیماران و حمایت از تولید داخل مورد تاکید است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر ثبت و شناسایی منابع خرید کالاهای پزشکی مورد نظر قرار می گیرد تا این فرآیند هر بار تکرار نشود و فروشنده در بوروکراسی ما سرگردان نگردد.

رئیس سازمان غذا و دارو،مدیریت و کنترل قیمت ملزومات پزشکی و کاهش ورود وسایل تقلبی و قاچاق در بیمارستان های دولتی را از مزایای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود: حسابداری بیمارستان ها بهای داروهایی را که در سایت مربوطه وجود ندارند نمی توانند پرداخت کنند و به این طریق جلو قاچاق دارو و کالاهای پزشکی گرفته می شود.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بر اساس نظر سنجی خبرگزاری جمهوری اسلامی، اجرای طرح تحول نظام سلامت رضایتمندی مطلوب مردم را در برداشته است.

وی با بیان اینکه حوزه دارو و تجهیزات پزشکی قلب رضایتمندی مردم از طرح تحول نظام سلامت بوده است گفت: بر اساس نظر سنجی انجام شده 80 درصد مردم از تامین دارو و تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها رضایت داشته اند.

به گفته وی این رضایتمندی در دو سال قبل کمتر از 10 درصد بوده است.

دکتر دیناروند همچنین بر کنترل هزینه های القایی و مدیریت مصرف دارو و ملزومات پزشکی تاکید کرد و افزود: در کنترل هزینه ها باید بر روی وسایل با قیمت زیاد تمرکز شود.

وی اظهار کرد: به طور مثال 20 قلم از داروها بین 50 تا 70 درصد هزینه دارویی بیمارستان ها را تشکیل می دهند که باید بر کنترل این اقلام متمرکز شد.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش ديگري از سخنانش گفت: هم اکنون 97 درصد دارو و ملزومات پزشکی مورد نیاز بیماران در داخل بیمارستان های کشور تامین می شود.

دکتر رسول دیناروند افزود: این امر از سرگردانی بیماران و همراهان آنان برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی جلوگیری کرده و موجب کاهش قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی شده است.

وی اظهار کرد: هم اکنون تنها سه درصد از داروها و ملزومات پزشکی بیماران از خارج از بیمارستان ها تامین می شود که اغلب مربوط به لوازم پزشکی و داروهای خاص خارج از لیست سیستم بهداشتی و درمانی می باشد.

** بازديدكنندگان

هفته جاری: 2891