بازديدكنندگان
امروز: 362
ديروز:252
اين هفته: 804
هفته‌ي گذشته: 3334
اين ماه: 8020
ماه گذشته: 12041
افراد آنلاين:1
اعضا ی آنلاین : 0
مهمان آنلاین : 1
اوقات شرعی
منوي اصلي
 

پیشگیری در تمامی انواع مسمومیت ها قابل اجراست

پیشگیری در تمامی انواع مسمومیت ها با آموزش، آگاهی بخشی و برنامه ریزی قابل اجرا و میسر است.

رییس مرکزتحقیقات سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مسمومیت طیف وسیعی را شامل شده و به سه بخش دارویی، شیمیایی و مسمومیت ناشی از سموم طبیعی تقسیم می شوند.

وی مسمومیت با گاز منواکسید کربن، مسمومیت های دارویی، مسمومیت با قرص برنج و مسمومیت با مواد شوینده بهداشتی را از شایع ترین مسمومیت ها در کشور عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون حدود 50 نوع سم نباتی و دفع آفات کشاورزی به طور بی رویه در ایران استفاده می شود، افزود: این در حالی است که 35 نوع از سموم نباتی مورد استفاده در کشور به طور رسمی ثبت شده اند و بقیه به صورت قاچاق، غیر مجاز و وارداتی مصرف می شوند.

مشاور سم شناسی بالینی سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: مصرف بی رویه سموم نباتی و دفع آفات کشاورزی یکی از چالش های مهم سلامت مواد غذایی در کشور به شمار می رود و نظارت ها در این زمینه کافی نیست.

دکتر بلالی گفت:درکشورهای پیشرفته تعداد و تنوع سموم مورد استفاده در کشاورزی محدود است و از سوی دیگر نظارت دقیق بر کاربرد آنها اعمال می شود.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق آمار کشوری مرگ و میر اعلام شده توط پزشکی قانونی، بیشترین درصد آمار مرگ و میر را سوء مصرف مواد به خود اختصاص داده است.

وی ،تجویز منطقی دارو را یکی از ارکان اصلی پیشگیری از مسمومیت ها عنوان کرد.

دکتر صابری با معرفی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم با شماره تلفن 1490 مستقر در معاونت غذا و دارو دانشگاه خاطر نشان کرد: این مرکز صرفادر خصوص دارو ها،سموم و عوارض داروها آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان عزیز بوده و طبابتی صورت نخواهد پذیرفت.

دکتر محمد رضا صابري همچنين از اجراي برنامه ملي پايش باقيمانده آفت کش ها و سموم در محصولات کشاورزي و باغي در سال جاري خبر داد و اظهار داشت: بر اساس نتايج اجراي طرح ملي بررسي باقي مانده آفت کش ها، فلزات سنگين و نيترات در محصولات کشاورزي که از سال گذشته در مشهد بر روي هفت محصول و بررسي هفتاد نوع سم اجرا شد، ميزان سموم باقي مانده در محصولات کشاورزي و باغي  در حد استاندارد و قابل قبول است.

معاون غذا و دارو دانشگاه تصریح کرد: بر اساس اين طرح،محصولات باغي و کشاورزي که بيشترين سهم را در سبد غذايي شهروندان به خود اختصاص داده اند از جمله خيار، گوجه فرنگي، کاهو، پياز، سيب زميني، سيب درختي و برنج مورد بررسي قرار گرفت و نتايج حاصل از آن به وزارت بهداشت ارسال شد.

وی در ادامه افزود: قرار است اين طرح در سال جاري بر روي 12 محصول و در تمامي دانشگاهها و دانشکده هاي شرق کشور اجرايي شود.

روابط عمومي معاونت غذا و دارو

 دانشگاه علوم پزشکي مشهد

دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.