سهم ناچیز کشورهای اسلامی از گردش مالی محصولات حلال

نماینده شوراء مرکز بین المللی توسعه محصولات حلال در اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد،اعلام داشت: در حال حاضر سالانه  ۶۰۰ میلیون دلار در بازار غذاهای حلال و بیش از ۳ میلیارد دلار در محصولات غیر غذایی در گردش است اما سوال اینجاست که چه افراد و کشورهایی تامین کننده محصولات حلال بوده و دارای منافع اقتصادی در این زمینه هستند.

سید اسد سجاد در اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال ، بازار محصولات حلال را فرصت اقتصادی بزرگی اعلام و افزود: در حال حاضر مردم زیادی در سراسر جهان از محصولات حلال استفاده می کنند و یا خواستار استفاده از این محصولات هستند.

وی تصریح کرد:  کشورهای هند، برزیل، آرژانتین، تایلند، سنگاپور، فیلیپین، ایالات متحد بیش از ۸۰ درصد سهم تولید محصولات حلال را به خود اختصاص و در این میان سهم کشورهایی همچون ایران، پاکستان، ترکیه و مصر در این حوزه بسیار اندک است و تامین محصولات حلال عمدتا در کشورهای غیر مسلمان صورت می گیرد.

نماینده شوراء مرکز بین المللی توسعه محصولات حلال با اشاره به وجود برخی از برندهای خارجی در کشورهای غیر مسلمان از جمله برندهای مواد غذایی کی اف سی، مک دونالد، نستله، کوکاکولا و نیز برخی از برندهای آرایشی؛ بهداشتی؛ دارویی، علت عدم فعالیت کشورهای مسلمان در حوزه محصولات حلال را عدم آگاهی و آموزش عنوان و بیان داشت: هنوز نمی دانیم در این زمینه چه فعالیتی و به چه نحوی فعالیت داشته باشیم.

سید اسد سجاد با اشاره به اینکه محصولات غیر حلال زیادی وجود دارد، به مثالی در خصوص برند کریستینا اشاره کرد که از خوک به عنوان حیوانی حرام گوشت، ۱۸۵ محصول مختلف تهیه می کند.

وی با تاکید بر اینکه محصولات حلال باید آزمایش؛ اعتبار سازی و سند سازی شود،افزود: حلال به برندی بین المللی تبدیل شده است تا جایی که برخی از افراد از این برند برای فروش بیشتر محصولات خود استفاده می کنند.

سید اسد سجاد، هدف از برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را تسهیل و افزایش آگاهی پیرامون روش های برند سازی، استاندارد سازی، تایید و مشاوره محصولات حلال و ... عنوان و بیان داشت: نشست بعدی محصولات حلال در ژانویه ۲۰۱۸ در فیلیپین برگزار خواهد شد.

** بازديدكنندگان

هفته جاری: 717