حضور صاحبنظران حوزه حلال در اولین همایش  بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)

 

 

اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع) با هدف گسترش فرهنگ استفاده محصولات حلال در گستره ملی_منطقه ای و با حضور صاحبنظران حوزه حلال به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد طی دو روز برگزار شد.

در راستای رویداد مشهد؛پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، اهمیت مسأله استفاده از حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی مؤمنان و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با برچسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصاد و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین المللی و ... اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛پوشاک در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال، برگزار گردید.

دکتر محمدرضا صابری،معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی همایش گفت: حضور جمعی از  صاحبنظران حوزه؛ دانشگاه؛ شرکت های صنعتی؛ سازمان های مردم نهاد در اولین همایش فرآورده های حلال حکایت از توجه ویژه تمام مسلمانان به موضوع حلال دارد.

وی تاکید این همایش را به دسترسی فعال، مطمئن و راحت تمام مسلمانان فارغ از هر نوع مذهب و گرایش به غذای حلال عنوان کرد.

وی ضمن اشاره به برگزاری پیش نشست های این همایش،افزود: به منظور شناسایی سخنرانان؛ نخبگان؛ مهمانان ویژه این همایش، هفت پیش نشست در شهرهای مشهد، قم، گرگان و قشم برگزار شد.

دکتر محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال یادآور شد: در کشور ما و جامعه مسلمانان به طور عام موضوع حلیت یک بحث ضروری است که متأسفانه به اندازه کافی به آن پرداخته نشده است؛ چندین سال است در عرصه‌های بین‌المللی به موضوع حلیت مواد غذایی و دارویی پرداخته می‌شود اما در کشور ما فعالیت‌های علمی زیادی در این رابطه صورت نپذیرفته و  متأسفانه مستندات علمی ما در بحث حلیت بسیار ناچیز است.

وی با اشاره به اینکه در آیات متعددی از قرآن کریم استفاده از روزی حلال نه تنها به مومنان بلکه به تمام انسان ها توصیه شده،بیان داشت: امروز مسئله حلال فراتر از جامعه اسلامی؛در سطح جهان مطرح و بسیاری از افراد غیر مسلمان در کشورهای مختلف مشتاق استفاده از محصولات حلال هستند، زیرا سلامت محور بودن موضوع حلال برای آن ها اثبات شده است.

دبیر علمی همایش،اظهار داشت:: طی دو روز برگزاری این همایش ۱۵ سخنران داخلی،۳۰ سخنران خارجی در سه حوزه شریعت؛پژوهش و فناوری؛اقتصاد موضوعات خود را ارائه و ۱۵۰ مقاله در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می شود.

حجت الاسلام دکتر طباطبایی به تلاش این همایش به منظور برداشتن گامی موثر در راستای احیای موضوع حلال،اشاره و تصریح کرد: امیدواریم برگزاری این همایش مقدمه ای جهت اقدامات بزرگتر در کشور باشد و در این راستا پیشنهاد می شود که دبیرخانه ای در حوزه فرآورده های حلال راه اندازی شود.

وی با تاکيد بر اينکه برگزاري اين همایش،بازتابي از توانمندي های دانشگاه علوم پزشکي مشهد خواهد بود،افزود: زمانی می‌توانیم سهم خوبی در رابطه با حلال در بازار و جامعه علمی داشته باشیم که کار علمی کنیم، اگر بتوانیم افراد زیادی را به این حوزه وارد نماییم هم یک کار اسلامی و هم ملی به انجام خواهیم رساند.

دکتر محمد رضا دارابی،سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جای تاسف دارد که کشورهای اسلامی در تولید محصولات حلال فعال نیستند و تولید این فرآورده ها در کشورهای غیر مسلمان صورت می گیرد اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش و تجمیع نظرات موجب افزایش تولید محصولات حلال در کشورهای مسلمان شود تا تمام مسلمانان در سراسر دنیا به این محصولات دسترسی آسان داشته باشند.

وی با بیان اینکه شهر مقدس مشهد به دلیل وجود بارگاه ملکوتی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) مورد توجه مسلمانان است، خاطر نشان کرد:  امیدواریم این همایش بتواند به اهداف خود در حوزه های اقتصاد؛ شریعت و پژوهش،دست یابد. 

پیام آیت الله سبحانی به اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال توسط حجت الاسلام دکتر طباطبایی،دبیر علمی این همایش،قرائت شد.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذاودارو با اشاره به اقدامات و نظارت های این سازمان در حوزه تولیدات حلال گفت: سیاست و هدف مهم این سازمان تولید فرآورده های سلامت محور با تاکید موضوع حلیت،خواهد بود.

دکتر اصغری اظهار داشت: از آنجا که اقلیت های مسلمانان در تمام کشورهای جهان ساکن هستند و مصرف تولیدات حلال دغدغه مهمی برای آنان به شمار میرد ضروری است،دسترسی آنان به غذای حلال از سوی هم کیشان آنان در کشورهای اسلامی از طریق تولید محصولات حلال فراهم گردد.

 وی با بیان اینکه موضوع حلال یک موضوع جهانی است که سلامت جسمی و روانی افراد را به صورت توام  دنبال می کند، بر لزوم اقدامات بیشتر در جهت تثبیت و تبیین جایگاه شایسته این موضوع در کشور و عرصه بین المللی تاکید کرد.

دکتر اصغری این نکته را نیز خاطر نشان کرد: که در کنار حلیت محصولات تولیدی که شریعت و اعتقادات ما آن را گوشزد می کند باید به موضوع ضرورت حلال و دوری از حق الناس، ربا و ... که قرآن کریم در کنار بحث مصرف غذای حلال بر آن تاکید دارد نیز توجه داشته باشیم.

وی به همکاری این سازمان با حوزه های علمیه اشاره و گفت: در جهت اشاعه و تولید محصولات حلال این همکاری همچنان ادامه دارد.

دکتر سید جواد حسینی، رئیس اولین همایش فرآورده های حلال و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی به برگزاری ۱۳۱ رویداد علمی و فرهنگی در پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال جاری اشاره و گفت: برگزاری نخستین همایش بین المللی فراورده های حلال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از ده رویداد مهم علمی- فرهنگی است که در آذر ماه سال جاری در مشهد برگزار شده است.

وی با بیان اینکه اولین همایش بین المللی فراورده های حلال، از جمله مهمترین رویدادهای سال جاری است که می تواند گامی سازنده در جهت ترویج فرهنگ بهره گیری از تولیدات حلال در کشور و سطح بین المللی باشد،افزود: با توجه به مفهوم کلی سلامت در سازمان جهانی بهداشت که ابعاد سلامت جسمی، معنوی، اجتماعی و روانی را شامل میشود، تولید فرآورده های حلال می تواند تامین کننده همه این ابعاد باشد.

دکتر سید جواد حسینی به اهمیت تولید محصول حلال در جهان امروز اشاره و اظهار داشت: در حالی که سالانه بیش ۲۵۰۰ میلیارد دلار در جهان، تجارت محصولات حلال صورت می پذیرد، سهم کشورهای اسلامی و از جمله ایران در این عرصه بسیار ناچیز است و لذا ضروری است که با تقویت زمینه های مرتبط با حوزه حلال بخصوص در زمینه پژوهش و فناوری مسیرهای جدیدی را برای ورود به عرصه تجارت بین المللی فراورده های حلال، تحقق ببخشیم.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز اسناد مشهد ۲۰۱۷  با حضور نماینده سازمان جهانیISESCO   در کشور ایران، گفت: امیدواریم مرکز اسناد آرشیو مشهد۲۰۱۷ در محل ISESCO واقع در کشور مراکش نیز راه اندازی تا پایتختی جهان اسلام برای نسل های آینده به عنوان یک گنجینه تجربی در این سازمان به یادگار بماند.

شایان ذکر است: نوآوری در فرآورده های حلال؛ فعالیت های اجتماعی تاثیرگذار در حوزه حلال؛ هدایتگران و پیشکسوتان حوزه حلال را از جمله عناوین مشمول جوایز در اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال بوده است و از فعالان برتر در حوزه حلال و فرآورده های حلال و همچنین هدایتگر و پیشکسوت برتر حوزه حلال تقدیر به عمل آمد.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد


































** بازديدكنندگان

امروز: 672
هفته جاری: 4166
هفته‌ گذشته: 2764
ماه جاری: 12288
ماه گذشته: 17623