بازديدكنندگان
امروز: 242
ديروز:847
اين هفته: 1089
هفته‌ي گذشته: 6520
اين ماه: 16421
ماه گذشته: 25660
افراد آنلاين:1
اعضا ی آنلاین : 0
مهمان آنلاین : 1
اوقات شرعی
منوي اصلي


برگزاری نشست علمی- تخصصی فرآورده های حلال از منظر فقه اهل سنت

 

در ادامه برگزاری پیش نشست های علمی - تخصصی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال، نشست علمی- تخصصی فرآورده های حلال از منظر فقه اهل سنت با حضور دبیر علمی این همایش، ائمه جمعه اهل سنت، معاون پژوهشی جامعه المصطفی گرگان، اساتید و طلاب در مرکز جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان، برگزار شد.


مطرح بودن موضوع غذای حلال، فراتر از جوامع اسلامی

دکتر سید محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با اشاره به برگزاری این همایش 22 الي 23 آذر ماه سال جاری در محل مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد،اظهار داشت: اعتقاد ما بر آن است که اگر شریعت موضوع حلال را مطرح و آن را واجب کرده به سبب آثار و تبعاتی است که حرام خواری در بعد معنوی و هدایت او دارد.

وی با اشاره به اینکه در آیات متعددی از قرآن کریم استفاده از روزی حلال نه تنها به مومنان بلکه به تمام انسان ها توصیه شده،بیان داشت: امروز مسئله حلال فراتر از جامعه اسلامی؛در سطح جهان مطرح و بسیاری از افراد غیر مسلمان در کشورهای مختلف مشتاق استفاده از محصولات حلال هستند، زیرا سلامت محور بودن موضوع حلال برای آن ها اثبات شده است.

دکتر طباطبایی همچنین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید مدعی و پیشگام غذای حلال در دنیای امروز اسلام و غیر مسلمانان باشد،افزود: متاسفانه این امر نه تنها در کشور محقق نشده بلکه شاهد ورود مواد خوراکی و افزودنی هایی به کشور هستیم که حلّیت و سلامت آنها با ابهامات جدی روبروست و این مسئله فراتر از بحث گوشت و فرآورده های گوشتی است؛ بطوریکه تقریبا در تمامی صنایع و تولیدات خوراکی،شاهد کاربرد این مواد هستیم.

حجت الاسلام طباطبایی با اعلام اینکه امروز بیش از 1500 افزودنی خوراکی در تغذیه انسان ها استفاده می شود،تصریح کرد: حجم بسیاری از این افزودنی ها از کشورهای غیر مسلمان تهیه،به گونه ای که حتی در تهیه نان و ماست که فکر می کنیم سالم ترین نوع غذاها هستند از افزودنی ها استفاده می شود.

وی با اشاره به نقش غذای حلال در بهبود و ارتقای شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه گفت: وجود بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی می تواند نتیجه بی توجهی به مصرف غذای حلال باشد.

نشان حلال نمادی از کیفیت

امام جمعه اهل سنت قازان قایه ضمن اشاره به جایگاه برند حلال در حوزه‌ تولیدات جهانی،گفت: نشان حلال نمادی از کیفیت است و کشورهای اسلامی سعی می کنند بر اساس استانداردهای جهانی در همه جهان آن را به یک برند تایید شده و همگانی تبدیل کنند.

آخوند ناصر محمد قزل با اشاره به تاکیدات دینی وارد شده در این خصوص،افزود: دین مبین اسلام از همان ابتدا به ذبح شرعی حیوان حلال گوشت سفارش داشته زیرا در صورتیکه خون حیوان ریخته نشود محل رشد ویروس ها و میکروب های فراوانی خواهد بود که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

اعمال صالحه انسان نتیجه خوردن لقمه حلال

امام جمعه اهل سنت نگین شهر نیز در این نشست گفت: ضروری است انسان غذاهایی که می خورد از راه حلال کسب شده

باشد زیرا در انجام اعمال صالحه او تاثیر بسزایی دارد.

آخوند ابوبکر خوجملی،همچنین با بیان اینکه سلامت و کرامت انسان( به عنوان اشرف مخلوقات) از طریق کسب و تغذیه غذای حلال حاصل می شود، اظهار داشت: طبع سلیم انسان از خوردن غذاهایی همچون گوشت خوک و مردار پرهیز دارد؛ زیرا خوک مردار خوار و گوشتش کرم دارد و استفاده از آن برای انسان جائز نیست.

کسب غذای حلال از ارزش های بسیار مهم اسلام

معاون پژوهشی جامعه المصطفی گرگان نیز افزود: اگر امت اسلامی بخواهد به جایگاه و سیادت قبلی خودش در جهان دست یابد،چاره ای ندارد جز اینکه به کسب تغذیه سالم و حلال که از ارزش های بسیار مهم دین است توجه کند.

نصیب الله عمراف اضافه کرد: امروز با توجه به شرایط و اقتضائاتی که در جهان بوجود آمده، بدست آوردن غذای حلال از ضروریات جهان اسلام است و انسان عابدی که تغذیه اش از لقمه حرام باشد عبادت و دعایش قبول نخواهد شد.

قرآن کتاب مسلمین کتاب سلامت زندگی

آخوند عبدالجلیل فرهمند،دبیر این نشست نیز در سخنانی بیان داشت: قرآن معجزه پیامبر عظیم الشان اسلام(ص)، کتاب سلامت برای مسلمانان است و توصیه های تغذیه ای که در آن آمده باعث رسیدن انسان به تعالی و شرافت اصلی خودش می شود.
وی افزود: تحصیل مال و رزق حلال امری مطلوب است، زیرا انسان برای تامین نیازهای مادی و معنوی خود باید تلاش کند و رفتن به دنبال کسب حلال مانند جهاد در راه خدا دانسته شده است.

شایان ذکر است: نشست علمی- تخصصی فرآورده های حلال از منظر فقه اهل سنت؛هفتمین و آخرین، پیش نشست علمی- تخصصی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال بوده است.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد


دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.