برگزاری نشست هم اندیشی مسوولان همایش بین المللی فرآورده های حلال با آیت الله علوی بروجردی

نشست هم اندیشی مسوولان اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام با آیت الله العظمی علوی بروجردی در محل دفتر ایشان در شهر مقدس قم برگزار گردید.

در راستای برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،نشست هم اندیشی مسوولان این همایش با آیت الله العظمی علوی بروجردی از علما حوزه علمیه قم، برگزار شد.

دکتر محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش گفت: در راستای انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017، برگزاری هرچه پربارتر اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)، لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال و ... دیداری با آیت الله العظمی علوی بروجردی به عمل آمد.

دبیر علمی همایش با اشاره به برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال 22 الي 23 آذر ماه سال جاری در محل مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا،دارو،فرآورده های آرایشی-بهداشتی و ...  ، خاطر نشان کرد: در این دیدار، مسوولان اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف و محورهای این همایش از جمله شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال  پرداختند.

حجت الاسلام دکتر طباطبایی، ضرورت مشارکت و هم افزایی مجموعه های مختلف و از جمله دستگاه های حاکمیتی در جهت ورود به حوزه حلال و فرهنگ سازی آن را یادآورد شد و افزود: در فرآیند برگزاری نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال تلاش خواهیم کرد که به تحقق این مشارکت و هم افزایی در قالب ارتباطاتی که با دیگر واحدها و مجموعه های مرتبط با حوزه حلال داریم،کمک کنیم.

آیت‎الله علوی بروجردی، ضمن مهم برشمردن اقدام دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برگزاری همایشی با موضوع حلال بیان داشت: بحث تولیدات حلال یک مساله زمین مانده است که با توجه به گسترش و اهمیت آن در سطح جهانی، ضرورت پرداختن به این امر مهم در کشور ما هم احساس می شود.

آیت الله بروجردی در دیدار با مسوولان نخستین کنگره فرآورده حلال ضمن اشاره به کاربرد شیوه های نامتعارف و مضر در تولید فرآوردهای گوشتی، گیاهی و... تاکید کرد: در فرآیند تولید این محصولات لازم است استانداردهای شرعی و بهداشتی تعریف و تحت نظارت‌های لازم اجرایی گردد تا تولید نهایی بصورت سالم و حلال بدست مصرف کننده برسد.

وی همچنین با بیان اینکه امروزه موضوع حلال در دنیا نهادینه شده و در کشورهای غربی فروشگاه‎ های زنجیره‎ای حلال مورد استقبال خوبی قرار می گیرند افزود: در این بین، موسسات خارجی وجود داشته که بنا به اقتضای سودخواهی، اقدام به تولیدات خاصی کرده که عرضه آن ها در کشور ما مشکلاتی ایجاد می‏‎کند و بر همین اساس، ضروی است که فرهنگ سازی درستی در این زمینه انجام و غذاهایی که در فروشگاه های کشور با عنوان " اسلامی" عرضه می‎شود تحت کنترل و نظارت قرار گیرد.

استاد حوزه علمیه قم، بکارگیری شیوه های ناسالم در تولید برخی محصولات حلال در کشور را نیز یادآورشد و خاطر نشان کرد: در بحث حلال، گاهی حلال بالاصاله مطرح می شود و گاهی حلال و حرام در حیطه فعل و انفعالات و افزودنی‎ها؛ که متاسفانه امروز طیف وسیعی از محصولات حلال وجود دارد که حلال بالاصاله هستند اما با فعل و انفعالاتی که روی آنها انجام میشود حرمت‎ و حلیت آنها محل اشکال است؛ زیرا ویژگی شاخص محصول حلال سالم و بی ضرر بودن آن است و لزوما هر فرآورده ای که حلال است باید از سلامت کامل نیز برخوردار باشد. مثلا در پرورش برخی طیور، بعضاً مواد مضری به حیوان تزریق که مصرف کننده از آن بی اطلاع است و بر روی محصول نیز قید نمی شود و همچنین در مورد کاربرد برخی سموم و موادی که در نهایت سلامت تولیدات گیاهی را با ابهام جدی روبرو می سازد.

وی همچنین با اشاره به نظارت موسسات استاندارد بر فعالیت تولیدکنندگان و ارزیابی مثبت از عملکرد آنان گفت: علاوه بر نظارت این موسسات بر وضعیت بهداشتی مراکز تولیدی، لازم است که استانداردهای شرعی نیز در این فرایند تدوین و اجرا شود؛ چرا که استاندارد های شرعی و بهداشتی با هم پیوند دارند و این پیوند می تواند با همکاری‎ نهادهای حوزوی و علمی و دیگر دستگاه های مرتبط، اجرایی گردد.

آیت‎الله علوی بروجردی در ادامه به تاثیر غذای حرام بر سلامت نفس و جان اشاره و گفت: از آنجا که غذای حرام در سرنوشت فرد، اخلاق و رفتار او و حتی سرنوشت خانواده اش تاثیرگذار خواهد بود، ضروری است که در انتخاب محصول سالم و حلال همه مصرف کنندگان نهایت دقت و توجه را داشته باشند.

وی در پایان، ضمن اشاره به نقش تغذیه سالم در کاهش آمار بیماری های مختلف،اظهار داشت: چنانچه بخشی از هزینه های درمانی کشور در زمینه تولید غذای سالم سرمایه گذاری شود قطعا از هزینه های درمانی کاسته و سطح سلامت جامعه به نحو چشمگیری ارتقاء خواهد یافت.

** بازديدكنندگان

هفته جاری: 696