بازديدكنندگان
امروز: 222
ديروز:847
اين هفته: 1069
هفته‌ي گذشته: 6520
اين ماه: 16401
ماه گذشته: 25660
افراد آنلاين:1
اعضا ی آنلاین : 0
مهمان آنلاین : 1
اوقات شرعی
منوي اصلي


برگزاری نشست هم اندیشی مسوولان همایش بین المللی فرآورده های حلال با آیت الله علوی گرگانی  

 

نشست هم اندیشی مسوولان اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در پایتخت فرهنگی جهان اسلام با آیت الله العظمی علوی گرگانی برگزار گردید.  

به منظور اطلاع رسانی هرچه پربارتر برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در مشهد مقدس پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،نشست هم اندیشی مسوولان این همایش با آیت الله العظمی علوی گرگانی در شهر مقدس قم برگزار شد.

دکتر محمود طباطبایی،مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی همایش گفت: در راستای لزوم گسترش فرهنگ محصولات حلال،انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 ، اطلاع رسانی و برگزاری هرچه پربارتر اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)، دیداری با ح آیت الله علوی گرگانی به عمل آمد. 

دبیر علمی همایش با اشاره به برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال 22 الي 23 آذر ماه سال جاری در محل مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا،دارو،فرآورده های آرایشی-بهداشتی و ...  ، افزود: در این دیدار، مسوولان اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف و محورهای این همایش از جمله شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال  پرداختند.

حجت الاسلام دکتر طباطبایی، ضمن ارایه آماری از ورود مواد؛ رنگ های خوراکی و مواد ژلاتینی به کشور، منشا تولید این فرآورده ها را محل ابهام دانست و خاطر نشان کرد: اگر چه نظر مسوولان حاکمیتی در خصوص این فرآورده ها، با اتکا بر گواهی های بین المللی حلال که مراکز تولید کننده در اختیار دارند، مثبت ارزیابی شده اما این گواهی های بین المللی نیز به دو جهت قابل تامل است؛ اول آنکه گواهی های فوق براساس فقه اهل سنت ارایه می شود و  دوم اینکه قابل فروش هستند و لذا صرفا نمی توان به اعتبار داشتن گواهی های بین المللی حلال، حلیت فرآورده های تولید شده در این مراکز را تضمین نمود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت مشارکت و هم افزایی مجموعه های مختلف و از جمله دستگاه های حاکمیتی در جهت ورود به حوزه حلال و فرهنگ سازی آن را یادآورد شد و افزود: در فرآیند برگزاری نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال تلاش خواهیم کرد که به تحقق این مشارکت و هم افزایی در قالب ارتباطاتی که با دیگر واحدها و مجموعه های مرتبط با حوزه حلال داریم،کمک کنیم.

آیت الله علوی گرگانی در گفتگو با مسوولان نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال ضمن انتقاد از عدم توجه و اهتمام لازم به موضوع حلال در جامعه گفت: علیرغم تاکید آیات و روایات دینی، اهمیت بحث حلال همچنان در کشور ما مغفول مانده و تاکنون اقدام شایسته و در خور توجهی در خصوص  آن انجام نشده است.

وی دیدگاه شرع و موضع آن در رابطه با موضوع حلال را نیز مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: در احکام شرعیه که با هدف تعیین مصالح و مفاسد نفس الامر و به تَبَع آن تامین مصلحت جامعه و دفع مفسده از آن صورت می پذیرد، هیچ حکمی گفته نشده مگر آنکه در جهت مصالح و مفاسد اجتماع بوده و صدور احکام شرع در حوزه حلال نیز تابع همین قاعده می باشد.

وی در بحث تجارت محصولات حلال و ضرورت رعایت دو اصل در مورد آن بیان داشت: تاکید اصل اول بر آن است که جنبه تجاری محصول غالب بر موصوع حلالیت  نشود و اگر بناست تجارتی انجام شود در مسیر حلال و با نظر حضرات عظام صورت پذیرد ؛ این اصل هم در مورد محصولات داخلی و هم محصولات صادراتی توصیه می شود.

معظم له افزود: اصل دوم ناظر به بررسی گوشت های حیوانی وارد شده به عرصه توزیع است. اینکه آیا از مسیر حلال گذشته یا خیر و آنچه که گوشت حیوان را حلال می کند انجام شده یا نه؟ این امر هم از نظر موضوعی ( اینکه حیوان حلال گوشت باشد) و هم از نظر حکمی( آیا شرایط حلیت در آن وجود داشته یا نه؟) نیازمند بررسی است.

آیت الله علوی گرگانی همچنین با مهم و ارزشمند خواندن اقدام دانشگاه علوم پزشکی مشهد در برگزاری نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال، ابراز امیدواری کرد این امر بتواند گام موثری در جهت جبران بخشی از غفلت های صورت گرفته در حوزه حلال باشد.

دکتر صادقی،کارشناس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذاودارو، اهمیت مساله حلال و لزوم توجه بیشتر به این امر را خاطر نشان و با اندک دانستن میزان فعالیت های انجام شده در این حوزه، بر اهتمام و تلاش بیشتر در راستای آن تاکید کرد.

وی با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذاودارو در سال 1390و فعالیت ها ی آن در  شش سال گذشته، نتایج این فعالیت ها را مثبت ارزیابی و یادآور شد:  با همکاری خوبی که بین مرکز تحقیقات حلال و موسسه موضوع شناسی احکام فقهی شکل گرفته، مسایل مبتلا به حلال هم از جهت فقهی و هم از جهت بررسی های تجربی و آزمایشگاهی با همکاری دو مرکز انجام، که از جمله ی آن می توان به بررسی ژلاتین هایی با منشا خوکی اشاره کرد؛کاری که در دنیا هنوز انجام نشده و برای اولین بار در آزمایشگاه های تخصصی ما در حال اجرا می باشد.

دکتر صادقی در پایان اظهار امیدواری کرد ارتباط با دیگر کشورها در قالب برگزاری نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال بتواند زمینه معرفی توانمندی های ایران در حوزه حلال به دیگر کشورها را فراهم سازد.

دکتر زیارت نیا،دبیر بخش پژوهش و فناوری فرآورده های حلال ضمن اشاره به آمار دو تا چهار هزار میلیارد دلاری تجارت جهانی در حوزه محصولات حلال، سهم ایران از این تجارت را بسیار ناچیز و در حدود یک درصد عنوان کرد.

وی با بیان اینکه علاوه بر کشور های مسلمان،امروز در کشورهای غیر مسلمان نیز اشتیاق زیادی برای استفاده از محصولات حلال وجود دارد، افزود: دلیل این اشتیاق  باور به سالم بودن محصول و فرآیند کنترل شده تولید آن است که مصرف کننده را نسبت به اثرات مثبت محصول مطمئن می سازد.

دبیر بخش پژوهش و فناوری فرآورده های حلال در ادامه به آمار مقالات رسیده به دبیرخانه نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال اشاره کرد و بیان داشت: تاکنون بیش از ۶۰ مقاله در حوزه شریعت، ۹۲ مقاله در حوزه پژوهش و فناوری و ۴۰ مقاله در حوزه اقتصاد به دبیرخانه ارسال که در حال بررسی می باشد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: برگزاری نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال بتواند تحول و تحرکی قابل توجه را در لایه های مختلف مدیریتی کشور ایجاد و با همکاری دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و صنعتی جایگاه کشور در حوزه حلال ارتقا یابد.


روابط عمومي معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکي مشهد


دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.