ماه گذشته: 12041

برگزاری همایش های علمی گامی موثر در جهت نهادینه سازی فرهنگ بهره گیری از محصولات حلال

نهادینه سازی فرهنگ بهره گیری از محصولات حلال با برگزاری همایش های علمی در حوزه های حلال

در راستای برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال،آذر ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید جمال الدین میرمحمدی،رئیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، برگزاری همایش های علمی با موضوع« حلال» را زمینه ساز قرار گرفتن فرآورده‌های حلال در کانون توجه مسئولان، متخصصان و تجار وارد کننده دانست و اظهار داشت: تبادل اطلاعات و ارائه مقالات علمی در این همایش ها می تواند به تئوریزه کردن و نهادینه سازی فرهنگ استفاده از محصولات حلال کمک کند.

دکتر میرمحمدی بر ضرورت اشاعه‌ی فرهنگ استفاده از فرآورده های حلال در جامعه و توجه مسئولان به این امر تاکید و یادآور شد: با عنایت به اینکه محصولات مختلف غذایی، دارویی، بهداشتی و...، تماماً تولید داخل نبوده و بعضاً به صورت مواد اولیه وارد کشور می شود که در مواردی از حیث تطابق با موازین شرعی و یا چارچوب‌های متضمن سلامت جامعه نیز دچار شبهاتی است، ضروری است که در بدو ورود این محصولات به کشور، مورد بررسی‌های مختلف علمی و تأیید شرعی قرار گرفته و پس از آن به مسئولان، مدیران، کارشناسان، متصدیان و در نهایت به مصرف کنندگان به شیوه‌های مختلف تبلیغی، آموزشی و ترویجی معرفی شوند.

وی افزود: بدیهی است بازار امروز ما که مملو از اجناس وارداتی است از یکسو حکم سوق مسلمین را نداشته و از سوی دیگر مبتلا به قاچاق زدگی است و لذا این بررسی‌ها و اعلام نتایج آن می‌تواند در دسترسی مردم به غذا و فرآورده‌های حلال کمک شایانی باشد.

حجت الاسلام میرمحمدی همچنین با اشاره به تاسیس مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران بیان داشت: از آنجا که این مرکز نهال نوپایی است که جدیداً توسط متخصصان دلسوز کشورمان غرس شده ، واضح است که برپایی همایش‌های علمی همچون « همایش بین المللی فرآورده های حلال » می‌تواند استفاده از محصولات پاک و حلال را در کانون توجه مسئولان؛ متخصصان و حتی تجار وارد کننده قرارداده و با ارائه مقالات علمی، نحوه بهره‌گیری از فرآورده‌های حلال را تئوریزه و نهادینه سازی سازد.

رئیس موسسه موضوع شناسی احکام فقهی به فعالیت های این مرکز در راستای ترویج فرهنگ بهره گیری از فرآورده های حلال نیز اشاره و گفت: رسالت مؤسسه، تبیین موضوعات احکام شرعی است که دامنه و گستره آن فرآورده‌های حلال را نیز در بر می‌گیرد و هر آنچه که مُتَعَلَّق حکم شرعی باشد، در مأموریت مؤسسه گنجانده شده است.

وی در پایان افزود: چنانچه به هر دلیل علمی در ساختار اولیه فرآورده‌های غذایی، دارویی و یا لوازم پزشکی، وجود شی نجس مشاهده شده و یا به هر دلیلی مصرف آن موجب ضرر تشخیص داده شده و حکم حرام بر آن محتمل گردد، لازم است که این موضوع  توسط مؤسسه تبیین و سپس در استنباط فقهی مجتهدین و فقهاء عظام مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین اقدام ها و مأموریت‌های انجام شده مؤسسه دقیقاً در همین راستا بوده و گروه پژوهشی تغذیه و پزشکی مؤسسه عهده‌دار اینگونه مسائل می‌باشند.