برگزاری اولین نشست كارگروه تخصصي آرايشي و بهداشتي کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال

اولین نشست كارگروه تخصصي آرايشي و بهداشتي کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در سال جاری با حضور نمایندگان سازمان های دخیل در این امر به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد .

این نشست با حضور دبیر کمیسیون برنامه ریزی،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان،مدیر نظارت برمواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و جمعی از کارشناسان معاونت غذاودارو،نمایندگان سازمان هایی از جمله: کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز ، اطلاعات، دادگستری، تعزیرات حکومتی،گمرکات، صنعت و معدن، آموزش و پرورش، اموال تملیکی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظارت بر اماکن عمومی، پلیس آگاهی، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف،انجمن داروسازان، اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی؛تجهیزات و ملزومات پزشکی؛مواد خوراکی و آشامیدنی و ... به میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه برگزار گردید.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق در حوزه آرایشی و بهداشتی عمدتا از طریق مرزهای داخلی صورت می پذیرد گفت: با توجه به اینکه بازار فرآورده های آرایشی غالبا وارداتی بوده لذا بیشترین مشکل ورود غیر مجاز در حوزه آرایشی صورت می پذیرد و در حوزه بهداشتی به دلیل فراوانی تولیدات داخلی با کیفیت و همچنین با توجه به الزامات سازمان غذا ودارو مبنی بر درج برچسب مشخصات فارسی بر روی محصولات، در این حوزه کمتر دستخوش بحث قاچاق می شویم.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: نظر به اینکه متولی بحث سلامت، معاونت های غذاودارو هستند لذا با دیدی سلامت محور در این مقوله وارد و بر اساس یکی از برنامه های عملیاتی معاونت غذاودارو مبنی بر بررسی فنی و بهداشتی مراکز پخش و توزیع فرآورده های آرایشی و بهداشتی، نظارت بر این مراکز طبق قوانین و مقررات مبارزه با کالای قاچاق، بازرسی و کنترل های لازم توسط گشت های مشترک کارشناسان این معاونت با نمایندگان سایر ارگان های دخیل در حوزه قاچاق کالاهای سلامت محور انجام می شود.

مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذاودارو با اشاره به الزام درج برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور از ابتدای شهریور ماه 93،در خصوص اقدامات معاونت غذا و دارو در بحث ورود غیر مجاز محصولات آرایشی و بهداشتی گفت : در راستای سیاست های کلی دولت در مباحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین در راستای سیاست های کلان سازمان غذاودارو و بر اساس دستور العمل این سازمان مبنی بر اخذ مجوز شرکت های پخش و توزیع کننده فرآورده های آرایشی و بهداشتی از وزارت بهداشت و درمان ، بازرسی و کنترل های کارشناسان بر اساس چک لیست های تنظیم شده  انجام و در موارد خاص نیز بازرسی های مشترک با نمایندگان سازمان صنعت،معدن و تجارت ، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و اماکن صورت پذیرفته است .

وی نظارت بر صنف آرایشی و بهداشتی و کنترل مبادی ورودی استان به منظور جلوگیری از ورود غیر مجاز فرآورده های آرایشی بهداشتی را از جمله اقدامات قابل انجام در این حوزه عنوان کرد.

دکتر اسماعیل زاده در ادامه افزود : در راستای دستور العمل سازمان غذا و دارو ، مکاتباتی با شرکت های پخش مبنی بر اقدام به اخذ مجوزهای لازم ، انجام و طبق اطلاعات جمع آوری شده  نسبت به تدوین فرم های شناسایی اطلاعات انبارها، اطلاعات خود شرکت و همچنین فرم شناسایی تجهیزات و شرایط نگهداری بر اساس فاکتورهای کنترل کیفی اقدام گردید .

دبیر کمیسیون برنامه ریزی،هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا وارز استان ضمن تقدیر از اقدامات ارگان های دخیل در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام آرایشی و بهداشتی ، بر لزوم هوشیاری و بازرسی های دقیق در ایستگاه های بازرسی تاکید و خواستار افزایش اطلاع رسانی ها در زمینه آشنایی و شناخت عمومی کالاهای تقلبی وقاچاق به ویژه در حوزه های مواد غذایی،آرایشی، بهداشتی،دارویی وتجهیزات پزشکی شد.

رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا وارز استان نیز گزارشی از وضعیت کشفیات و اقدامات انجام شده در حوزه قاچاق اقلام آرایشی وبهداشتی ارائه و یادآور شد:  عمده اقلام آرایشی وبهداشتی قاچاق از استان های تهران ، غربی وارد استان می شود.

نماینده سازمان صنعت،معدن و تجارت نیز با بیان افزایش پرونده های کشفیات کالاهای سلامت محور در حوزه های مواد غذایی و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی در سال 95 نسبت به مدت مشابه سال 94 ،خواستار اعمال نظارت بیشتر در مبادی ورودی وخروجی این استان ها شد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی از تعداد 1100 واحد خرده فروشی دارای پروانه از اتحادیه مذکور خبر داد و اعلام کرد در سطح بازار 20 تا 25 درصد کالای قاچاق در این حوزه هنوز وجود دارد.

در این نشست در خصوص مواردی چون: شیوه نامه مبارزه با قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی؛مواد غذایی؛تجهیزات و ملزومات پزشکی،ساماندهی شرکت های پخش لوازم آرایشی و بهداشتی،آموزش هاي تخصصي ومهارتي،دوره های آموزش توجيهي آشنايي و شناخت كالاهاي تقلبي وقاچاق براي واحد هاي صنفي،اعلام ممنوعيت الصاق برچسب شبنم و آموزش برچسب اصالت و سلامت به اصناف و ... بحث و تبادل نظر گردید.

در پایان،دکتر علی اصغر اسماعیل زاده با تاکید مجدد بر الزام درج برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور از ابتدای شهریور ماه 93 ، نسبت به نصب پوستر روش استعلام اصالت فرآورده های سلامت محور در مراکز عرضه آرایشی و بهداشتی تاکید کرد و به هم وطنان عزیز یادآور شد که صرف مشاهده برچسب اصالت و سلامت بر روی فرآورده های سلامت محور را ملاک خرید خود  قرار نداده و پس از کنترل اصالت و صحت برچسب توسط برنامه ها رهگیری،ردیابی و کنترل اصالت نسبت به خرید محصول مورد نظر اقدام نمایند.

وی در ادامه از هم وطنان عزیز خواست تا در صورت مشاهده هرگونه عدم هم خوانی محصولات با برچسب اصالت و سلامت،داشتن اطلاعات و اخباری در حوزه قاچاق فرآورده های سلامت محور به معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر ارگان های دخیل در این امر اطلاع دهند.